«Картопля у банці»: смачна і ситна страва, яку легко приготувати (РЕЦЕПТ)
Таку смакоту можна і на обід, і на вечерю готувати
«Картопля, сало, трішки фантазії — і смачна вечеря готова». Так описує свій рецепт фуд-блогерка Марія Макарчук.
Картопля у банці може бути як повноцінною стравою, так і гарніром
Інгредієнти:
- картопля — 1,5 кг
- сало — 200 г
- цибуля — 1 шт.
- сіль, перець — до смаку
- розмарин — 2 г
- вершкове масло — 20 г
- банка 0,5 л — 4 шт.
Приготування:
Картоплю нарізати тонкими кружечками, цибулю — півкільцями, сало нарізати тонкими скибочками. Посолити, поперчити, додати розмарин — все добре перемішати.
Банки змастити вершковим маслом та щільно напакувати картоплею, викласти зверху кілька шматочків сала. Накрити кожну банку фольгою.
Відправити у ще холодну духовку, увімкнути вогонь на 180°C, випікати 60-80 хв.
Обов'язково Вимкнути духовку і відкрити дверцята на 5 хв, залишити картоплю трішки охолонути (щоб банка не тріснула від перепаду температур).
Радіо Трек: НОВИНИ