Карпатський «безсоромний» гриб-рекордсмен, який росте швидше за бамбук (ФОТО)

За 1 хвилину шапка гриба підіймається на 5 мм

В карпатських лісах росте український гриб-рекордсмен. Його унікальність в дуже швидкому рості, який порівнюють з ростом бамбука. Можна сказати, що гриб росте просто на очах.

Мова йде про веселку, або ж «сморчок»

Веселка звичайна (Phallus impudicus L.) - вид грибів роду веселка. Народна назва гриба «панна», ще його називають «відьомське яйце», «веселкою смердючою»

А в перекладі з латині буквально - «фалос безсоромний»

Мабуть, останню назву сморчку дали через схожість на чоловічий статевий орган, а також здатність швидко збільшуватися у розмірах.

Як швидко росте гриб

Веселці смердючій належить рекорд швидкості росту серед грибів. За 1 хвилину шапка підіймається на 5 мм - вона росте просто на очах і вдвічі швидше за бамбук.

У деяких країнах веселка вважається афродизіаком, присвяченим богині родючості Церері.

Гриб їстівний, але не завжди

Веселка їстівна лише в стадії яйця. Його після видалення слизької оболонки можна вживати сирим, у салатах або смаженим, нарізавши тонкими скибками та обкачавши в сухарях.

Всередині «яйця» під щільною, товстою, слизькою оболонкою знаходиться зеленуватий крихкий м'якуш. Запах слабкий, нагадує редьку, сиру картоплю чи сиру землю.

У народній медицині гриб веселку використовують як засіб при серцево-судинних, легеневих проблемах, а також при хворобах травної системи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень