Через сильну посуху рекордно обміліло найбільше озеро Карпат: Як воно виглядає зараз (ФОТО)

Коли рівень води знову підійметься

В озері Синевир, яке є найбільшим у Карпатах, майже на 6 метрів опустився рівень води. Хоча це ще не найнижчий показник за всю історію спостережень, береги озера виглядають сумно.

Цього року зафіксовано історичний мінімум обміління озера Синевир. Причиною стало те, що на високогір'ї Карпат і по всьому Закарпаттю протягом весни та літа цього року була тривала посуха, довго не було дощу.

 

На Синевирському острові є відмітка, яка показує рекордний мінімум, до якого опускався рівень води в озеро. Останній раз таку позначку бачили у 2005 році, – розповів місцевий гід Віталій Диблюк.

Разом з тим Віталій Диблюк заспокоїв, що Синевир не пересохне, бо воно постійно підживлюється струмочками з гір, які ніколи не пересихають і не перемерзають.

Рівень води в Синевирі постійно коливається – через погодні умови. Навесні спостерігається масовий приплив води в озеро через танення снігу в горах. І часто вода піднімається восени – в період дощів.

Гід додав, що вже починаються грозові дощі, які додають воду в екосистемі. І зовсім скоро рівень води знову підійметься.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень