Кардиган Курта Кобейна став найдорожчим светром, проданим з аукціону

Попри те, що стан кофти не надто презентабельний

«Один із найвідоміших светрів у світі музики» – саме так назвали кардиган Курта Кобейна, який на аукціоні в Нью-Йорку був проданий за нечувану суму. Якийсь шанувальник творчості групи «Nirvana» придбав пам'ятний кардиган за 334 тисячі доларів.

У цьому знаменитому светрі музикант виступав на шоу MTV Unplugged в листопаді 1993 року, за п'ять місяців до свого самогубства. Пізніше, вже після смерті Кобейна, концертний запис вийшов на відеокасетах. Відзначимо, що легендарний предмет одягу виглядає не дуже презентабельно – мохеровий кардиган фірми Manhattan добряче поношений і подекуди видно дірки, але, мабуть, це і сподобалося новому власнику кофти.

Також на аукціоні продали незвичайну електрогітару Курта фірми Fender, створену спеціально для шульг, – на ній музикант грав під час гастрольного туру In Utero в 1993 році. За музичний інструмент заплатили 340 тисяч доларів. Примітно, що до лота була прикріплена рукописна записка від Кортні Лав, в якій вона повідомляє, що це улюблена гітара її чоловіка.

Нагадаємо, що Курт Кобейн наклав на себе руки на початку квітня 1993 року, вистріливши собі в голову з рушниці. Його тіло виявили лише через кілька днів –  8 квітня. За даними медичної експертизи, фронтмен «Nirvana» перед смертю прийняв велику дозу героїну. Загибель Кобейна досі викликає безліч питань, деякі припускають, що музиканта вбили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень