Карантин закінчився. Дітей готують до щеплення

У соцмережах цими днями ширилася інформація про те, що у Рівному карантин завершили через початок вакцинації від поліомієліту. Втім, ця інформація не відповідає дійсності, адже дітей щеплювати ще не почали.

Третю хвилю вакцинації від поліомієліту у Рівному іще не почали. Як нам вдалося з’ясувати у головного педіатра міста Юрія Денисенка, міністерство охорони здоров’я доручило почати щеплення дітей ще від 25 січня. Втім, через високий рівень захворювання на грип на ГРВІ у нашому регіоні, вакцинацію поки відтермінували, говорить Юрій Денисенко:

Враховуючи те, що підвищена захворюваність, ми не починали вакцинацію. Це перше. Друге - ми більше 20 тисяч щеплень провели під час першого та другого туру. Ніяких ускладень і реації на вакцинацію не було. Ну і останнє, міськздороввідділ звернувся до обласного управління охорони здоров'я з приводу переносу початку вакцинацій від поліомієліту в зв'язку з епідперіодом, - каже Юрій Денисенко.

    

До слова, на сьогодні захворюваність на грип та ГРВІ у дітей у місті знизилася завдяки вчасно впровадженому карантину. Тож, коли дітей почнуть щеплювати від поліомієліту, медики будуть вирішувати залежно від ситуації.

До слова, у деяких школах Рівного, як нам стало відомо, уже почали збирати письмову згоду на проведення імунізації.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень