Канадські «Ангели-охоронці» працювали у Рівненському військовому госпіталі (ФОТО)

Навчання для медиків проводили шість спеціалістів

На Рівненщині реалізують канадський проект «Ангели-охоронці України».

Впродовж трьох днів працівників центру, який відкрили на базі обласного госпіталю ветеранів війни, навчала команда канадських лікарів з мультидисциплінарної роботи.

 

Це невролог, фізичний терапевт, ерготерапевт, логопед, психолог та реабілітаційна медсестра.

Вони презентували власну форму реабілітації у Канаді, розповіли про місцеві реабілітаційні центри, а також поділилися методами роботи з пацієнтами.

Заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, яка зустрілася з учасниками проєкту, зазначила, що подібні проєкти вже давно функціонують у багатьох країнах світу:

Вони направлені на  реабілітацію бійців і ветеранів з психологічними і фізичними травмами, які були спричинені війною. Проєкт «Ангели-охоронці України» реалізували на Рівненщині вперше за підтримки Ліги Українок Канади та МОЗу. Для області, а особливо для госпіталю ветеранів війни, цей проєкт надзвичайно потрібний.

На навчання до канадських фахівців приїжджали студенти з Рівненської медичної академії, Луцького медколеджу та Українського католицького університету.

Пройшли навчання й лікарі Клеванського госпіталю ветеранів війни.

За словами голови Ліги українок Канади Оксани Кузишин, цей проєкт об’єднав зусилля канадських фахівців з багаторічним досвідом:

Я майор канадської армії у відставці, моя спеціальність логістика. За часів військової служби я побувала в післявоєнній Боснії, на кордоні між Ізраїлем і Сирією, на Гаїті після того, як у 2010 році на острові стався руйнівний землетрус. Тому, не за чутками, знаю про важливість впровадження нових методів реабілітації.

 

Наш проєкт полягає у тому, аби заохочувати фахівців навчатися. Адже ніхто краще не допоможе військовому, як хороший лікар, який розуміється в останніх техніках реабілітації.

Присутнім презентували шість навчальних блоків, в яких лікарі з Канади провели не лише навчальні лекції, а й практичні заняття. Впродовж трьох днів вони обмінювалися досвідом між собою, а напередодні до практичних занять залучили ще й пацієнтів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень