Кабмін збільшив виплати військовим. Хто і на яку суму тепер може розраховувати

Виплату додаткових 30 тисяч гривень військовим так і не повернули

Кабмін у середу проголосував за нові виплати військовослужбовцям. Підвищили зарплати строковикам, курсантам та інструкторам. Також урядовці врегулювали питання відпусток українським військовим.

Як і раніше, щомісяця військові отримуватимуть 30-100 тис. грн, але виплату додаткових 30 тисяч гривень не повернули.

  • Доплати строковикам тепер становитимуть 6000 грн на місяць.
  • Доплата курсантам - по 2350 грн на місяць.
  • Мінімальний поріг доплати для інструкторів – 15 тис. грн.

Строковики зможуть переходити на мобілізацію за бажанням.

Поранених, які визнані непридатними до військової служби й зараховані в розпорядження відповідних командирів, запроваджується два місяці виплат за останньою посадою. З третього місяця до закінчення розпорядження вони отримуватимуть додаткову виплату 20100 грн.

Важко пораненим на лікуванні, полоненим і зниклим безвісти щомісячна додаткова винагорода встановлена у розмірі 100 тис. грн. Померлим внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тис. грн.

Деяким військовослужбовцям виплачуватимуть додаткову винагороду в 30-100 тис. грн, але не всім. Розподіл буде як і раніше пропорційно часу виконання бойових завдань. Додаткових виплат тим, хто не перебуває у зоні бойових дій, законопроєкт не передбачає.

Щорічна відпустка для військовослужбовців складатиме до 30 днів. Додатково можна отримати до 10 днів за сімейними обставинами. Для курсантів відпустка становитиме до 10 днів у зимовий період та до 20 днів улітку. Для строковиків – 30 днів відпустки. Також усі військовослужбовці мають право на оплачувану безперервну відпустку на лікування – не більше ніж 4 місяців.

Після того, як законопроєкт про виплати та відпустки військових підтримав Кабмін документ, повинен підписати спікер парламенту та президент України.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень