Зарплата від 50 тисяч: хто з військових може на неї розраховувати

За рік зарплати військових в Україні зросли на 30%

Згідно з даними Міністерства оборони, у березні цього року розмір грошового забезпечення командира бригади Сухопутних військ у 2023 році (з 1 лютого 2023 року) становить 50 173 гривень (без додаткової винагороди).

У той час, як, наприклад, для стрільця воно складало 20 586 гривень без додаткової винагороди.

Нагадаємо! Від 1 березня 2022 року зарплати військових зросли на 30%. Також зарплата військових складається з двох частин: щомісячне грошове забезпечення (отримують відповідно до своєї посади, звання та вислуги років тощо) та грошова винагорода, яка встановлена за ініціативою президента на період воєнного стану.

Грошова винагорода

100 тисяч гривень продовжують отримувати військові, які перебувають безпосередньо на лінії зіткнення.

50 тисяч гривень виплачуються тим, хто виконує бойове завдання у складі військового органу управління.

Зверніть увагу! Що стосується винагороди у 50 тисяч, то Генштаб і головнокомандувач ЗСУ вирішуватимуть, де саме та територія, на якій виконується завдання. Це буде окремий перелік категорій.

30 тисяч гривень не отримують військові, які не виконують бойових завдань. Тобто курсанти та строковики військових вишів, офіцери управлінь та штабів, військовослужбовці поза зоною бойових дій отримують лише грошове забезпечення.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень