Кабачкова ікра на зиму: простий рецепт закуски всього з трьох інгредієнтів
Особливо смакує з підсмаженим хлібчиком

Сезон кабачків – у розпалі і вправні господині вже готують запаси. Нещодавно ми публікували рецепт кабачкової ікри. Він один із найпростіших, а результат вас точно вразить.
Також пропонуємо взяти до уваги ще один рецепт закуски з кабачків. Він простий і не знадобиться надто багато інгредієнтів. Можна навіть брати перестиглі кабачки.
Інгредієнти:
- кабачки — 3 кг (вага неочищених овочів),
- майонез — 250 г,
- томатна паста — 250 г,
- сіль та спеції — до смаку.
Потрібно ретельно вимити кабачки. Якщо овочі перестиглі — варто зрізати шкірку та видалити насіння. Кабачки порізати невеликими шматочками.
Відварити у підсоленій воді — 10-20 хвилин (чим довше кабачки варяться, тим менше часу потрібно буде на приготування ікри).
Зцідити воду з кабачків, а коли охолонуть — трохи віджати зайву воду. Так ікра буде густішою.
Охолоджені кабачки перемолоти на м'ясорубці.
У каструлі, де буде готуватися ікра, потрібно з'єднати кабачки, майонез та томатну пасту. Солити варто поступово — додаючи невелику кількість солі у процесі приготування.
Довести ікру до кипіння та варити на слабкому вогні до готовності (поки ікра не стане однорідною на смак та не відчуватимуться частинки кабачків). Ікру обов'язково часто перемішувати. Під час варіння варто бути обережними та за можливості захистити руки та обличчя від потрапляння гарячого продукту.
Готову ікру розікласти у попередньо простерилізовані банки, закрутити простерилізованими кришками.
Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. Зберігати таку ікру можна у прохолодному місці.
Джерело: life
Радіо Трек: НОВИНИ