Ізраїльські вчені «скасували» курей чоловічої статі

Технологію вже схвалили зоозахисники

Ізраїльські вчені навчили курей відкладати яйця, з яких вилуплюються лише курчата-самки.

Це допоможе запобігти масовому забою маленьких півників.

Технологію вже схвалили британські захисники тварин Compassion in World Farming.

Дослідники генетично відредагували хромосому курки так, щоб яйця з «чоловічими» ембріонами на ранній стадії припиняли розвиватись.

Вчені стверджують, що отримані в результаті курчата жіночої статі жодним чином не є генетично модифікованими, оскільки ані кури, ані яйця, які вони відкладають, не містять додаткового генетичного матеріалу. Фермери отримають тих самих курчат, а споживачі - такі ж яйця.

Єдина відмінність у виробничому процесі - на яйця будуть світити синім світлом.

Річ у тім, що всередині яйця ембріони чоловічої статі мають «генетичний вимикач», що активується під впливом синього світла, а на жіночі ембріони синє світло впливу не має.

За оцінками CIWF, щороку виробники яєць вбивають близько семи мільярдів маленьких півників, бо вони не мають комерційної цінності.

Більшість країн Євросоюзу нещодавно висловили стурбованість щодо цієї практики і закликали ухвалити закон, що забороняє вбивство курчат. Однак зараз така заборона діє лише у Німеччині. Франція готується ухвалити аналогічний закон наступного року.

Джерело: BBC

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень