Ідеальна кількість води. Забудьте про 2 літри на день

Це застарілі й значно завищені рекомендації

Вчені з'ясували, що рекомендація вживати 2 літри води на день для підтримки водного балансу - надто завищена норма. Пити по 8 склянок води зовсім не обов'язково.

У новому досліджені брали участь 90 вчених з усіх куточків світу. Загалом учасниками наукової роботи стали понад 5,5 тисяч осіб віком від 8 днів до 96 років із понад двох десятків країн.

Під час дослідження учасники мали випити відмірену кількість води, збагаченої дейтерієм, який є в організмі людини природним чином і не несе загрози.

Після цього дослідники виміряли, з якою швидкістю дейтерій зникає з організму, тобто по суті виміряли швидкість процесу колообігу води в організмі людини.

У результаті з'ясувалося, що людям, які проживають у більш жарких і вологих регіонах і великих висотах, а також спортсменам, вагітним і жінкам, що годують, необхідно більше води через те, що швидкість її обороту в організмі вище.

Вчені пояснюють, що обіг води зовсім не дорівнює потребі у питній воді. Адже більшість продуктів також містять воду. В результаті значна кількість води забезпечується лише їжею.

Наприклад, у чоловіків у віці близько 20 років оборот води становить близько 4,2 л на день, проте їм зовсім не потрібно випивати таку ж кількість води на добу — достатньо буде близько 3,6 літра води.

Результати дослідження показують, що поширена думка про те, що всім нам необхідно випивати по 8 склянок води на день, надто високою для більшості.

Нові розрахунки показують, що звичайному чоловіку середнього віку необхідно випивати 1,6-1,8 літра води на день, жінці — 1,3-1,4. При цьому людям віком 80 років знадобиться до 1,1 літра води на день.

Дослідники зазначають, що обсяг води багато в чому залежить від того, яку їжу ми їмо. Крім того, до денної норми води в день також слід включати каву, чай, соки та інші напої, які ми вживаємо.

Споживання 8 склянок води на день, найімовірніше, не зашкодить організму людини, проте й користі не принесе.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень