Із чиновниками воюватимуть за право рівнян знати все про своє місто

Або що таке «Відкритий виклик» від ініціативи «Дані міст»

 

Рівне успішно пройшло відбірковий етап конкурсу «Відкритий виклик» від ініціативи «Дані міст». Це можливість, як стверджують в Громадській мережі «Опора», впровадити політику відкритих даних за міжнародними стандартами.

Муніципалітет має найближчими днями підписати меморандум про співпрацю з ініціативою «Дані міст».

Органи влади всіх рівнів мають багато інформації про мешканців міст.

У рівнян є шанс на новітні високотехнологічні додатки і сервіси, за допомогою яких зі смартфону чи комп’ютера можна буде за кілька хвилин дізнатись, чи безпечний з санепідеміологічної точки зору ресторан, куди ви зібрались? Скільки злочинів трапляється у мікрорайоні, де ви планували придбати квартиру? На скільки реально заповнені групи в садочках і класи у школах?

Варіантів використання відкритих даних безліч, стверджують громадські активісти.

Влада Рівного, за словами активістів, зобов’язана розсекретити інформацію про місто та його жителів відповідно до постанови Кабінету міністрів №835.

Участь Рівного у відбірковому турі «Відкритого виклику» свідчила про те, що у міської влади був такий намір. Адже без підтримки ззовні місто чекає безліч проблем: пошук фахівців, пошук і напрацювання стандартів, аудит даних тощо. Для низки міст ці перешкоди стали нездоланні.

Ініціативу «Дані міст» та конкурс «Відкритий виклик» реалізовують в Україні Громадянська мережа ОПОРА.

Зараз «Опора» очікує відповіді щодо підписання меморандуму з міською радою, що врегульовуватиме партнерську підтримку під час впровадження політики відкритих даних, після чого розпочнеться інтенсивний етап співпраці «Даних міст» з муніципалітетом.

За матеріалами ГМ «Опора».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень