Владі Рівного пропонують запровадити у місті громадський бюджет

Це одна з форм консультації з громадськістю, за допомогою якої кожен мешканець міста може долучитися до бюджетних процесів, зрозуміти їх принципи та вплинути на рішення щодо витрат коштів міського кошторису. Зазвичай на громадський бюджет виділяють не менше 5 % від бюджету розвитку, тобто більше 5 мільйонів гривень на рік і ці кошти спрямовуються на реалізацію ініціатив та проектів, запропонованих громадськими організаціями чи іншими активними мешканцями. А детальніше про те, які проекти можуть фінансуватися з громадського бюджету розповідає представник громадянської мережі «ОПОРА», Андрій Токарський:

– Об'єкт, який створений за реалізації проекту, має бути загальнодоступним для всіх жителів Рівного. Тобто ремонти, заміна вікон в школах, утеплення будинків ОСББ тощо не може фінансуватися в рамках громадського бюджету. Проекти у сфері просторового розвитку мають відповідати генеральному плану Рівного, іншій містобудівній документації та реалізовуватися на землях, які належать до комунальної власності територіальної громади міста. Проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат.

Варто зазначити, що громадський бюджет в Україні запроваджено вже у кількох обласних центрах України. Так, ще з минулого року він діє у Луцьку, Чернігові та Черкасах. З цього року в Полтаві, Вінниці, Сумах та Івано-Франківську, а процес запровадження триває у Львові, Києві, Запоріжжі, Харкові, Житомирі та Рівному. Нині ж у нашому обласному центрі активісти громадянської мережі «ОПОРА» спільно з депутатами міськради обговорюють пропозиції та зміни у документі, аби до кінця року запровадити громадський бюджет і в 2017-му році виділити на нього кошти. А дізнатися більше про те, що таке громадський бюджет, стандарти його впровадження, реалізації та інші деталі ви можете за посиланням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень