Інженери Westinghouse оглянули майданчик ХАЕС де будуватимуть нові енергоблоки

Експерти мають проаналізувати проєкт

Провідні спеціалісти Компанії Westinghouse Electric Company днями відвідали Хмельницьку АЕС. Вони обговорили питання будівництва енергоблоків АР1000 на майданчику ХАЕС, детально обстежили будівельний майданчик, провели сканування та вивчення конструкцій.

Установка AP1000 – це перевірений ядерний реактор покоління ІІІ+. Він має унікальні, повністю пасивні системи безпеки, модульну стандартну конструкцію, високу працездатність та здатність працювати в маневровому режимі. Ця технологія надає переваги в області комплектації, будівництва, ліцензування, експлуатації, технічного обслуговування та локалізації.

Технологія AP1000 компанії Westinghouse – єдина з технологій реакторів покоління III+, ліцензована Комісією з ядерного регулювання США, а також кількома країнами Європи та Азії. Чотири блоки AP1000, які вже працюють у Китаї, встановлюють рекорди за експлуатаційними характеристиками – тривалістю планово-попереджувальних ремонтів при введенні в експлуатацію й перевантажуванні палива, а також за коефіцієнтом використання встановленої потужності.

Ця робоча нарада – історична, тому що ми переходимо в практичну площину реалізації Меморандуму про співпрацю, підписаного в США в присутності Президента України, який передбачає розміщення реакторів Westinghouse AP1000 в Україні -  зазначив Генеральний директор  ХАЕС Андрій Козюра

Енергоатом обрав технологію компанії Westinghouse AP1000 для втілення довгострокових цілей з будівництва нових атомних енергоблоків в Україні, що допоможе Україні досягти цілей декарбонізації, використовуючи чисту, надійну та доступну ядерну енергію.

Застосування американської технології, апробованої реакторної установки III покоління+ потужністю близько 1100 МВт з системами пасивної безпеки та унікальними особливостями з точки зору стандартизації, що дають змогу скоротити терміни й вартість будівництва, дасть Енергоатому можливість забезпечити найвищий рівень безпеки, надійну роботу атомної генерації, її інноваційність і дбайливе ставлення до навколишнього середовища, - розповів т.в.о. Президента «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Меморандум передбачає участь компанії Westinghouse в будівництві загалом п’яти енергоблоків за технологією AP1000, перші з яких планується розмістити на майданчику Хмельницької АЕС. 

На нараді детально обговорювались питання схеми розташування нових енергоблоків, а саме будівлі гермо оболонки, будівлі допоміжних систем, захисних систем, будівлі дизель-генераторів, системи охолодження, теплові розрахунки водойми-охолоджувача, характеристики великогабаритного обладнання, маршрутів його доставлення, схем видачі потужності, інші технічні питання.

Команда спеціалістів Westinghouse та очільник Енергоатому Петро Котін провели спільний детальний технічний огляд майданчика енергоблоків 3 та 4, підвідного каналу та водойми-охолоджувача, майданчика для розміщення нових енергоблоків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень