Інформував ворога про бойову авіацію ЗСУ: врешті-решт «крота» виловили (ФОТО)

Під час виконання ворожого розвідувального завдання

Зловмисником виявився мешканець Криму, який у 2014 році підтримав російських загарбників і залишився на території тимчасово окупованого півострова. Там він отримав паспорт громадянина рф і добровільно став на військовий облік країни-агресора.

Згодом на нього вийшов представник російської спецслужби з «пропозицією» щодо негласної співпраці.

Перед початком повномасштабного вторгнення чоловік прибув до Миколаївської області, де проживають його родичі.  А минулого року  мобілізувався до ЗСУ, і збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення українських військ на території південного регіону. 

Шпигував за переміщенням бойових літаків та позиціями системи протиповітряної оборони нашої держави. Цікавився інформацією про склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами.

За даними слідства, отримані відомості він дистанційно передавав окупантам через свою колишню дружину, яка проживає у Криму і перебуває у полі зору російських спецслужб.

Затримали зловмисника співробітники СБУ в результаті багатоетапної спецоперації на Миколаївщині під час виконання розвідувального завдання.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань), – йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі триває слідство та з'ясовуються всі обставини злочину.

Джерело: «Служба безпеки України»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень