Індійську школярку ув'язнили за списування

Таке рішення ухвалив суд індійського штату Біхар

Як повідомляє ВВС, 17-річну Рубі Рай засуджено до ув'язнення за шахрайство під час іспитів, після того як вона не змогла повторно пройти тестування перед спецкомісією.

17-річна студентка отримала найкращі результати на випускних екзаменах у всьому індійському штаті. Проте у відео, що з'явилося в Інтернеті після оголошення первинних результатів, дівчина заявила, що предметом науки політології є кулінарія.

Після того, як відео стало вірусним, пані Рай змусили пройти повторне тестування, яке вона провалила. Первинні результати іспитів скасували, а саму дівчину - заарештували.

На судовому засіданні, що пройшло  27 червня, мировий суддя відправив Рубі Рай до в'язниці до 8 липня.

Рішення суду викликало хвилю критики, оскільки дівчина - неповнолітня, і на думку багатьох, її слід було відправити до виправної колонії.

Тим часом суд видав ордери на арешт ще кількох студентів, що показали гарні результати на іспитах, зокрема, на арешт Саурабха Шрестхи, який отримав "відмінно" на екзамені з природничих наук, проте пізніше не зміг відповісти, що H2O - це вода.

Ордери на арешт видані загалом на 18 студентів.

Минулого року в Інтернеті з'явили фотографії батьків, що деруться стінами школи, щоб передати своїм дітям відповіді на запитання іспитів. Шокований цим, уряд штату тоді оголосив про запровадження жорстких заходів, як-от штрафи й ув'язнення, для боротьби зі списуваннями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень