На скільки й кому підвищили пенсію у травні

За рахунок індексації та доплат

Середній розмір пенсії станом на 1 травня в Україні складає 2710 грн 60 коп. За рік її розмір збільшився майже на 16,5% або на 383 грн.

У Пенсійному фонді повідомляють, що 1 травня провели індексацію пенсій.

Розмір виплат збільшили за рахунок підвищення на 11% показника середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховується для обчислення пенсії.

Що змінилося з 1 травня 2020 року:

✅ Жінкам, які мають 30 років страхового стажу, і чоловікам з 35 роками страхового стажу мінімальний розмір пенсії збільшили на 100 грн. Відтепер вони отримуватимуть 2100 грн/міс.

✅ Також перерахували пенсії для майже 33 тис. пенсіонерів, старших 80-річного віку. Щомісяця вони отримуватимуть 500 грн компенсаційної виплати.

Розмір їх пенсії з урахуванням доплати до пенсії для осіб, які мають страховий стаж 25 років для чоловіків і 20 років для жінок, віднині становитиме не менше 2 600 грн.

У Пенсійному фонді також пояснили, що ці виплати проводитимуть на постійній основі пенсіонерам, у яких загальний розмір пенсійної виплати не перевищує розміру середньої з/п по Україні за минулий рік. Тобто, розмір пенсії яких не перевищує 9205 грн 19 коп.

Додамо, що з 1 квітня перерахували виплати також для пенсіонерів, які працюють. А ще - у квітні здійснили одноразову виплату у сумі 1000 грн пенсіонерам, розмір пенсії яких не перевищує 5000 грн.

До слова, на Рівненщині травневі пенсії уже почали виплачувати.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень