Іларіон звернувся до владик УПЦ (МП) на Рівненщині

Що б це мало значити?

Зліва -- Митрополит Сарненський та Поліський Анатолій, справа -- Варфоломі́й – Митрополит Рівненський і Острозький (обидва --УПЦ МП)

Мало хто це усвідомлює, але на Рівнещині – юридично  і фактично – ще немає ПЦУ  (Православної Церкви України).

Є окремі єпархії: УПЦ (КП), УПЦ (МП) та УАПЦ.

Принаймні саме на сайті Рівненської Єапврхії УПЦ (КП) ми можемо прочитати сьогодні ось таке звернення

Звернення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона до духовенства та вірян єпархій УПЦ Рівненщини
(в єдності з Московським Патріархатом)

Ваше Високопреосвященство владико Варфоломію, Ваше Високопреосвященство владико Анатолію, всечесні отці, дорогі брати і сестри!

Сьогоднішній стан Православ'я в Україні спонукає мене звернутися до Вас із словами братньої любові і проханням об'єднатися навколо Київського престолу. До цього нас закликають слова Самого Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа: «Щоб усі були єдині…» (Ін. 17. 21).

Усі ми – нащадки купелі Володимирового Хрещення, яке 1030 років тому з благовоління Божого і милості Вселенського патріарха об'єднало наших предків під керівництвом Митрополита Київського. Подальший розвиток Православ'я на наших теренах був сповнений просвіченням усіх земель Київської Русі з півночі до півдня і з заходу на схід у християнській вірі. Симфонія у житті Церкви і держави у ті далекі роки зумовила встановлення міцної Київської митрополії, яка сприяла розквіту державного життя так, що Русь була найбільшою державою християнської Європи.

Непросте сьогодення України ставить перед нами складні питання і випробування… Упевнений, що які б не були проблеми, українці зможуть їх подолати лише у братній любові та єдності серця і духу. Ми маємо унікальний шанс, дар Божий – Єдину канонічну, визнану Помісну Українську Православну Церкву, яка воістину повинна об’єднати розділених братів-українців. Наша Церква має величне минуле, має багатий досвід, що базується на Священному Писанні, апостольському переданні та святоотцівській мудрості; вона ж сьогодні і входить в українське суспільство як спасаючий корабель, що, долаючи бурхливі та підступні хвилі життєвого моря, єднає небесне й земне. Це – одвічна місія Церкви як Непорочного Тіла Христового, що єднає всіх через віру. У цьому містичному Тілі кожен відчуває своє місце і роль: чи то священнослужитель, чи то мирянин…

Єдність духовна неможлива без єдності думки, єдності серця, єдності волі – єдності суспільства. Тому розділення, яке має місце і сьогодні серед православних українців, є каменем спотикання у виконанні одвічних завітів Христа Бога. Разом із тим, щоб подолати це розділення і не допустити ворожнечі, саме ми маємо бути сміливими перед проблемами, відповідальними перед майбутніми поколіннями та смиренномудрими перед Божественним Промислом, який серед проблем закликає нас єднатись у Його Святій Церкві. Це і наказує нам святий апостол Павло: «Отже, я, в’язень ради Господа, благаю вас поводитися гiдно звання, до якого ви покликанi, з усякою смиренномудрiстю й лагiднiстю та довготерпiнням, терплячи один одного з любов’ю, прагнучи зберiгати єднiсть духу в союзi миру. Одне тiло й один дух, як ви й покликанi в однiй надiї покликання вашого; один Господь, одна вiра, одне хрещення, один Бог i Отець усiх, Який над усiма, i через усiх, i в усiх нас» (Еф. 4. 1-6).

Тому відкиньмо будь-які людські перестороги, подолаймо відчуття меншовартості, «скиньмо з себе всякий тягар i грiх, який нас обплутує‚ i з терпiнням підемо на подвиг‚ який чекає на нас, дивлячись на Начальника i Виконавця вiри Iсуса, Який замiсть радости, яка Йому належала, витерпiв хрест, зневаживши посоромлення, i сiв праворуч престолу Божого» (Євр. 12. 1-2), зробімо все від нас залежне, щоби наші слова ніколи не розходились із справами.

Заради збереження святого Православ'я та цілісності нашої Держави ми сьогодні повинні виправляти помилки, та, відкинувши всі релігійні чвари, в ім`я Христове об`єднаймося в Єдиній Помісній Українській Православній Церкві.

«В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай…»

З любов`ю у Христі 

Іларіон

архієпископ Рівненський і Острозький

08 лютого 2019 року

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: церква
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень