Один із найвідоміших монахів Рівненщини звернувся до Путіна (ФОТО)

Що це означає?

Людям неуцерковленим важко зрозуміти деякі речі. Наприклад, не всі усвідомлюють, що єпископи та митрополити в православ’ї – це монахи.

Існує певний розподіл: 

«Біле духівництво» – це священики, які можуть одружуватися і мати родини.

 

«Чорне духівництво» – це монахи, які в символічному смислі «вінчаються з Церквою». Вони мають дотримуватися целібату і вже по ієрархії можуть дорости за роки служіння до сану Єпископа, Митрополита чи Патріарха.

Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій -- крайній зліва, Світлана Богатирчук-Кривко -- крайня справа

Як в якій церкві. І цікаво, що серед монахів існують свої авторитети. Наприклад, Митрополит Онуфрій вважається одним із найсильніших монахів в усьому світовому православ’ї. Він вважається сильним саме як чернець і «молильник». Як духовна особа.

Вочевидь, достатньо високий щабель у цьому неформальному «чернечому табелі» займає і Митрополит Сарненський та Поліський Анатолій.

Принаймні, як виглядає, він сам вважає, що має вагу достатню, аби звертатися напряму до Президента Росії Володимира Путіна.

Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП із головою обласної ради Олександром Данильчуком (зліва) та головою РОДА Олексієм Муляренком (справа). Фото – сайт РОДА.

Сьогодні на сайті Сарненської єпархії УПЦ (МП) з’явилося таке його звернення:

Его Превосходительству  Владимиру Владимировичу Путину, 

Президенту Российской Федерации

Митрополит Анатолій – митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП. Фото з інтернету.

Ваше Превосходительство,

Господин Президент!

По просьбе верующих людей Украинского Полесья, от имени духовенства Сарненско-Полесской епархии Украинской Православной Церкви и от себя лично, обращаюсь к Вам с просьбой о помощи: помогите освободить воинов-моряков, которые стали заложниками события 25 ноября 2018 года в акватории Азовского моря.

Произошедшее событие является продолжением военных действий, которые ведутся уже на протяжении томительных четырех лет, от которых устал народ Украины и России. Военные действия в зоне ООС, также, измучили ни в чем невинных людей, проживающих в восточной части Украины.

Нет такой семьи на Украине, которую не затронула бы эта война. Очень больно смотреть на слезы маленьких детей, которые не увидят больше своих отцов и трудно найти слова утешения стареньким родителям, потерявшим своих сыновей, многих из которых я лично похоронил.

Я не могу давать оценку политическим происшествиям, но мой христианский долг, как архиерея Православной Церкви, объединенных одним Христом двух соседних народов и государств, обязывает меня, как и моя христианская совесть, сострадать к пострадавшим морякам и их семьям, и не молчать, когда страдают люди и их близкие, учитывая, что один из моряков родом из Полесья.

Эта боль обязывает меня обратиться к Вам, Господин Президент, с просьбой об освобождении наших моряков из плена, дабы они смогли встретить Рождество Христово со своими любящими родными.

    С надеждой на  положительный результат

    Анатолий, митрополит  Сарненский и  Полесский

Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій

Дехто з оглядачів вважає, що цим зверненням Митрополит декларує, в першу чергу, свою вірність УПЦ (МП) і те, що НЕ збирається брати участь в «Об’єднавчому Соборі», який має пройти 15 грудня.

Нагадаємо, 1 грудня ц.р. Президент Порошенко підписав указ про нагородження Митрополита Сарненського та Поліського Анатолія орденом Ярослава Мудрого.

Тоді й виникло припущення, що, можливо, це все  не просто так.

Цікаво, що Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА, сьогогодні теж озвучив припущення, що Митрополит Анатолій таки поїде і братиме участь в Об’єднавчому Соборі.

Як воно буде, ми всі побачимо незабаром.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень