Іграшку, яка може призвести до удушення дитини, виявили в Україні (ФОТО)

Батьків просять звернути увагу

Конструктора-головоломки «NEO CUBE 216 Balls»

В Україні виявили небезпечний для дітей магнітний конструктор-головоломку Neocube, який складається з маленьких магнітних кульок і може призвести до асфіксації дитини.

Саме про це йдеться в заяві Головного управління Держспоживслужби у Києві на офіційній сторінці в Facebook.

У разі випадкового ковтання кульки (кульок) дитиною виникає ймовірність перекриття дихальних шляхів та удушення дитини, утворення язв у кишковій порожнині та внутрішньої кровотечі.
 

Головне Управління Держпродспоживслужби в м. Києві прийняло рішення про вилучення з обігу продукції виявленої в OCEANPLAZA. Рішення є обов’язковим для виконання.

Конструктор не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок:

- на упаковці іграшки виробником або уповноваженим представником не нанесено знак відповідності технічним регламентам;


- на упаковці іграшки виробником не нанесено своє найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг), а також його контактну поштову адресу;


- на іграшці або її пакуванні імпортером не нанесено своє найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг), а також його контактну поштову адресу;


- виробником та імпортером не забезпечено супроводження іграшки інструкціями та інформацією щодо безпечності згідно з вимогами закону про порядок застосування мов;


- на іграшці або її пакуванні не нанесено чітко видимі, розбірливі, зрозумілі та точні попередження для безпечного користування іграшкою. Закон вимагає наявність таких застережень, щоб користувачі або особи, які наглядають за ними, звертали увагу на небезпеку та ризики заподіяння шкоди під час використання іграшки. Також повинні бути зазначені шляхи уникнення таких ризиків та містити обмеження, які включають, щонайменше, мінімальний або максимальний вік дитини та, у разі потреби, її здібності;


- деталі іграшки (кульки діаметром 5 мм) становлять ризик удушення або асфіксії, чим загрожують безпеці чи здоров’ю користувачів з урахуванням передбачуваної поведінки дітей.


Нині встановлюється ланцюг постачання магнітного конструктора-головоломки «NEO CUBE 216 Balls» на територію України.


Звертаємо увагу споживачів: такі конструктори небезпечні для дітей.


У разі випадкового ковтання кульки (кульок) дитиною виникає ймовірність перекриття дихальних шляхів та удушення дитини, утворення язв у кишковій порожнині та внутрішньої кровотечі.

Більше - за посиланням:

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень