Конструктор — ідеальний подарунок для дітей та дорослих

Є набори для різного віку

Конструктор завжди був і залишається однією з улюблених іграшок малюків. Він не потребує інструкцій, дає можливість мислити абстрактно та постійно ставити питання «а якщо так?», і знаходити на нього відповіді, розвиваючи творчий інтелект. Батьки також полюбляють конструктори, адже вони приносять багато дитячих спогадів.

Користь конструктора для дітей

Існує не одне дослідження, яке підтвердило позитивний вплив блоків для будівництва на розвиток малюків. Ось лише деякі результати використання конструкторів у ранньому віці:

Розвиток просторового мислення — дитина вчиться розуміти такі поняття як близько, далеко, високо, низько та розуміє значення симетрії;

 

Покращення образного мислення — за допомогою кубиків, які з’єднуються, можна побудувати будь-яку конструкцію;

 

Кольорове сприйняття — малюк бачить різницю між відтінками;

 

Покращення уваги та концентрації.

Щоб з’єднати деталі разом, малюк використовує дрібну моторику та великі групи м’язів, йому потрібна точна координація рухів. Також діти часто використовують елементи конструктора як іграшки-замінники. Великі деталі можуть перетворитися в лялькове ліжечко, фотоапарат, машинку та навіть в підзорну трубу. Для дітлахів старшого віку будівельні блоки стануть хорошим помічником у сюжетній грі, адже з деталей можна будувати все, що забажаєш: будинки для іграшок, лялькові палаци, гаражі для машинок, ангари для літаків і навіть космічні бази.

Популярні види конструкторів для дітей різного віку

Дитячі конструктори класифікуються за матеріалом, формою та способом кріплення. Великий вибір наборів дає змогу обрати найкращі іграшки для дитини, враховуючи її вік та інтереси, а також бюджет.

Малюки до одного року ще не здатні будувати конструкції, однак їм сподобаються м’які текстильні іграшки, які кріпляться одна до одної.

 

Від 1 до 3 років можна придбати блоковий конструктор з великими деталями, кубики або пірамідки.

У такому віці дитина здатна зробити прості геометричні фігури, будівлі та імітувати знайомі предмети за допомогою деталей набору.

 

З 3 до 5 років можна використовувати комплекти з деталями різного розміру, з яких малюк зможе побудувати не лише окремі предмети, а цілі міста та персонажів.

Можна придбати магнітні, керамічні, металеві та гайкові конструктори.

 

З 6 років дитина може грати конструкторами з будь-яких деталей.

Підійдуть магнітні, дерев'яні, металеві, електронні набори та навіть з радіоуправлінням.

Але все ж таки варто звертати увагу на вік, вказаний на пакуванні, і бути готовим до того, що спочатку дитині доведеться допомагати. Якщо школяр захопиться моделюванням, зможе освоїти складні моделі автомобілів, танків, кораблів і іншої техніки з різних матеріалів.

Великий вибір конструкторів для дітей різного віку є в інтернет-магазині Panama за цим посиланням  https://panama.ua/categorys/76275/

Конструктори для дорослих — у чому їх особливість

Не існує кращого способу зайняти вільний час у дорослому віці, ніж погратись конструктором. На відміну від дитячих моделей, набори для дорослих дають змогу побудувати сучасні моделі марсохода, архітектурні пам’ятки або ж відтворити гру Маріо Cart в реальності та дізнатись щось нове.

Марсохід на сонячних батарейках littleBits Space Kit розроблений при співпраці з NASA.

До його комплекту входять 12 модулів (датчик світла, мікрофон, динамік, приймач для пульта дистанційного керування та ін.), 5 уроків NASA та аксесуари для збірки.

Набір Architecture Studio

Іграшковий гігант LEGO також представив набір Architecture Studio, який складається з 1200 деталей та книги, у якій пояснені базові принципи архітектури, поняття масштабу, симетрії, щільності, простору та ін. Це ідеальний подарунок для людей з інженерним мисленням.

Для прихильників Маріо

Створений набір, який дозволяє перенести віртуальну гру в реальний світ. Набір складається з монеток, POW-блоків, різних перешкод, катапульти та моторів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень