Європейська схема: експерти розповіли, як туристів розводять на гроші

Просять купити їжі, але не все так просто

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Туристи діляться своїми історіями, як до них підходили шахраї під виглядом жебраків. Це траплялось в європейських столицях. 

Люди підходять до туристів та просять купити їм їжу, пояснюючи, що у них закінчились гроші.

Один із туристів розповів свою історію:

- Я був у Римі, і до мене підійшов хлопець. Він пояснив, що він з Угорщини і у нього попереду ще три дні до вильоту додому, але в нього закінчилися гроші. Потім він попросив мене купити йому макарони у найближчому місці. Я сказав йому , що в мене обмежений бюджет, але запропонував йому два банани, які у мене були з собою, він у результаті взяв їх.

Але це не завжди так працює, пояснив турист:

- Щось подібне трапилося зі мною під час попередньої поїздки, до коронавірусу, на автовокзалі у Відні. Підійшов хлопчина начебто з Балканських островів з якоюсь невиразною розповіддю про те, як у нього закінчилася готівка, і попросив купити йому в кіоску фастфуд. Однак коли я запропонував йому їжу, яка була в мене з собою, хлопець розлютився, назвавши це лайновою їжею.

Користувачі Reddit пояснили йому, що у другому випадку чоловік став жертвою шахрайства. Це вигадка власників магазинів, щоб отримати більше грошей з туристів. 

 - Досить поширена афера в деяких частинах світу, коли шахраї працюють з місцевим магазином. Вони благають вас купити якийсь товар, а коли ви підете, покладуть його назад на полицю в магазині-партнері, а гроші покладуть у кишеню, – написав юзер.

Користувачі поділились, що це поширена історія, що траплялась з багатьма.

Ще одна версія – що герою трапився турист-жебрак, що подорожує без грошей чужим коштом. Таких досвідчені мандрівники теж радять ігнорувати.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень