«Є лише один варіант»: аналітики здивували «реалістичним» сценарієм закінчення війни

Про що йдеться?

Стратегія Заходу і США щодо закінчення війни в Україні через два з половиною роки залишається незмінною: знайти золоту середину між підтримкою України та покаранням Росії.

Яким би раціональним не здавався цей підхід, він ґрунтується на помилковому припущенні, що наміри Путіна можна змінити.

- Факти свідчать про те, що стосовно України Путіна просто неможливо переконати. Для нього стратегічною необхідністю є запобігання перетворенню України на бастіон, який Захід може використовувати для загрози Росії.

 

Він узяв на себе особисту відповідальність за досягнення цього результату і, ймовірно, вважає, що це варте майже будь-якої ціни.

 

Спроба змусити його здатися - безплідне заняття, яке просто витрачає життя і ресурси, - йдеться у матеріалі видання Foreign Policy.

Зазначається, що є тільки один життєздатний варіант припинення війни в Україні на умовах, прийнятних для Заходу і Києва: «перечекати Путіна».

Як може закінчитись війна в Україні

Якщо Путін не бажає припиняти свій наступ на Україну, то війна може закінчитися тільки в один із двох способів: або тому, що Росія втратила можливість продовжувати свою кампанію, або тому, що Путін більше не при владі.

І, як зазначає FP, досягнення першого результату, шляхом погіршення можливостей Росії, нереальне, оскільки Путін здатний і далі кидати солдатів і ресурси в бій, і російська армія навряд чи впаде. Це залишає другий шлях до припинення війни: вихід Путіна з Кремля.

- Цілком можливо, що він піде добровільно або його витіснять; безсумнівно те, що в якийсь момент він помре.

 

Тільки коли він більше не буде при владі, може розпочатися справжня робота з постійного врегулювання війни в Україні, - підсумовують у виданні.

А поки Вашингтон має зосередитися на допомозі Україні в утриманні лінії фронту та запобіганні подальшим військовим успіхам Росії, а також економити свої ресурси.

Це незадовільний і політично неприємний підхід, але це «єдиний реалістичний варіант», - заявляє FP.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень