Її позбавили роботи: «Ідея нації» та невакцинована вихователька із сином-інвалідом у м. Рівне (ФОТО/ВІДЕО)

Заговорили сторони скандалу у дитсадку «Вишенька» 

Танчинець - зліва, вихователька Галина - справа. Фото надали Радіо Трек у дитсадку.
Танчинець - зліва, вихователька Галина - справа. Фото надали Радіо Трек у дитсадку.

У рівненському дитсадку №17 «Вишенька» сталося те, що правоохоронці  характеризують як «сутичку». Сутичку, яка нібито сталася через невакциновану виховательку, яку відлучили від роботи без надання їй відповідних документів.

На відео, що ми отримали, те, що ми бачимо, логічніше описувати словами сварка або інцидент.

Однак, поліція відкрила 3 кримінальні провадження за фактами нібито «нанесення тілесних ушкоджень працівникам навчального закладу».

Свою версію подій повідомила завідувачка ДНЗ № 17 Ірина Кухарчук:

 - Одна з наших виховательок – Галина Олексіївна, була відсторонена через відмову вакцинуватися. Однак із 8 листопада вона взяла тиждень відпустки. Ми домовилися, що за цей час вона вирішить, що робити. Не ділю людей на «вакцинованих» і «невакцинованих».

 

Не маю особистих претензій до колеги. Але закон для всіх однаковий і я, як посадовець, мушу його виконувати. Намагалася з вихователькою попередньо поспілкуватися, але вона не відповідала на мої дзвінки. Повідомила, що принесе документи в понеділок. Я вирішила, що вона отримала медвідвід.

 

Однак в понеділок в обідню пору, коли відбувалася перезмінка вихователів, у садок разом із нашою колегою увірвалося ще троє невідомих чоловіків, які не побажали представитися. Сказали, що прийшли «захистити добру жіночку». Вони поводилися грубо, подекуди агресивно, погрожували.

 

Розказували мені, що я порушую закон і права Галини Олексіївни. Сторонні люди були без масок. Один із них зрештою назвався журналістом видання «Ідея нації». Він намагався пройтися дитсадком, бо, мовляв, це громадське місце і він має на це право. Ми викликали поліцію. Розмова з правоохоронцями нічого не дала. Це все тривало понад 4 години.

Ірина Кухарчук. Фото з її Фейсбуку.
Ірина Кухарчук. Фото з її Фейсбуку.

За словами Ірини Кухарчук, від цього «постраждали працівники закладу», а діти, начебто, – «злякались». Тож «потерпілі звернулись до поліції».

Завідувачка ДНЗ № 17 зауважила, що не звільняла виховательку, а відсторонила від роботи.

 

Адже цього вимагає закон.

 

Проте який саме Закон вимагає подібного, ніхто в Україні не знає.

Вочевидь, саме це і намагалася з’ясувати відсторонена вихователька, яка прийшла до дитячого садка з вимогою надати їй письмовий документ із роз’ясненням:

На підставі якого Закону її відсторонили від роботи – усупереч Кодексу про Працю та Конституції України?

До слова, в закладі працює 37 осіб, 35 з яких імунізовані.

Ще одна людина має так званий «медвідвід» - тобто протипокази до вакцинації. Інша невакцинована працівниця – вихователька Галина Харченко.

Як можна дізнатися з коментарів у соцмережах, вона сама доглядає сина – інваліда дитинства.

У коментарі журналістам Радіо Трек Галина Харченко уникала цих деталей. Виглядало, що з нею працюють адвокати:

 - Я не знаю, що говорити. Я просто атакована журналістами. Я не відмовляюсь від коментарів, я за станом здоров’я не можу говорити. Це сталося після того, як мене вчора побила завідувачка і її родичі, які працюють у дитсадку.

 

Відкрито кримінальне провадження за фактом побиття мене групою осіб і я не можу розголошувати деталі, оскільки ведеться слідство і справу передадуть до суду. Це правда, що зі мною були чоловіки.

 

Це громадяни України, які в спокійній формі, керуючись законами України, намагались пояснити, що відсторонення є незаконними.

Зауважимо, що це не перший подібний випадок у Рівному. 8 листопада група осіб, які були з Галиною Харченко, приходили й до ЗОШ № 1.

Тоді ці чоловіки підтримували жінку, чиї діти навчаються у ЗОШ № 1, яка виступала проти дистанційного навчання.

Богдан Турович
Богдан Турович

Про це повідомив начальник міського управління освіти Богдан Турович:

 - Через інцидент у «Вишеньці» я написав заяву до поліції. Там відкрили кримінальне провадження. Встановити охорону у дошкільних навчальних закладах ми не можемо. Це режимні об’єкти, тобто закриті. Але якщо таке трапляється, то ми кажемо вихователям спокійно говорити із гостями та викликати поліцію. А якщо є якась агресія у непроханих гостей, то це варто знімати на відео, потім надавати поліції.

 

 

Подібний випадок – не перший. Ці люди, які були у дитсадку, представляються журналістами видання «Ідея націй». Вони приходили, як група підтримки, до однієї мами у першу школу. Це було на початку листопада, коли навчання було дистанційним. Але тоді конфлікт вичерпався за день. А у «Вишеньці» він тривав два дні.

За словами Богдана Туровича, в місті відсторонені від роботи у садочках – 37 працівників. З них 14 – педагоги. По школах – 43 працівники відсторонені, з них 18 – педагоги.

 - Це люди, які не надали довідок про те, що їм протипоказана вакцинація. Вони не щепилися проти ковіду і не готові робити ПЛР-тести кожні 72 години.

 

Їх заміняють тими працівниками, які допущені до роботи. Тобто вакцинованими.

 

Інформації про те, що набирали нових працівників у школи, у мене немає, - резюмував Богдан Турович.

Зауважимо, що директорка «Вишеньки» Ірина Кухарчук припустила, що чоловіки, які представляються журналістами, влаштовуватимуть подібне й в інших навчальних закладах.

Знайти видання «Ідея націй» в мережі складно.

 

 

А прізвище, про яке говорили завідувачка дитсадка № 17 та начальник профільного управління – Танчинець – невідоме широкому загалу.

Ми готові надати можливістю Андрію Танчинцю висловити свою  думку щодо відсторонення працівників за відмову вакцинуватися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень