«І це ще не найгірші наслідки»: відомий економіст розповів про запаси українців

Каже, є межа, яку наша економіка навряд чи перетне. У хорошому сенсі  

 

Попри важкий воєнний період і коливання курсу валют, економіка України почне зростати, перш ніж середня зарплата опуститься нижче за граничну позначку в $400 [на сьогодні це в районі 14,5 тис. грн - ред.].

Про це у рамках програми «Орестократія» заявив відомий український економіст Михайло Кухар.

Розмова зайшла про те, що ціни в Україні стрімко зростають, а зарплати не змінюються, через що українці, які мають доходи та заощадження у національній валюті, лише біднішають.

— І ті, хто має заощадження в доларах, будуть біднішими. Зростання гривневих цін на 20%, навіть якщо у тебе така ж кількість доларів, все одно менше товарів купиш. Це війна. І це ще не найгірші наслідки, — каже Кухар.

Економіст зауважив, що Україна вперше у новітній історії зіткнулася з такою кількістю мігрантів: якщо раніше заробітчани в середньому переказували в Україну $1,2 млрд, то зараз, навпаки, спостерігається відтік валюти у розмірі $3 млрд, які переказують на життя біженцям за кордон.

Однак є гранична точка, нижче за яку середня зарплата в Україні не повинна опуститися, перш ніж знову почне зростати.

— До війни була середня зарплата $615, а в Києві — $925.

 

Ми не очікуємо, що середня зарплата впаде до менше ніж $400. А потім вони почнуть зростати галопуючими темпами, — прогнозує Кухар.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень