Хвора навіть не підозрювала: На Рівненщині під час операції на апендицит виявили несподівану знахідку

То була 12-сантиметрова самичка нематоди

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Несподівана знахідка трапилась хірургам Сарненської лікарні. Під час операції з видалення апендициту у пацієнтки під шкірою виявили ще й бонус — 12-сантиметрову самичку нематоди Dirofilaria repens, про яку хвора навіть не підозрювала.

Цю істоту, разом з наявною проблемою пацієнтки медики успішно усунули. Нині хвора почувається задовільно, повідомили на сторінці Центру контролю та профілактики хвороб у Рівненській області.

За словами фахівців, випадки місцевого підшкірного дирофіляріозу фіксують на Рівненщині з 2005 року. 

Підчепити підшкірний дирофіляріоз можна від собак, котів, диких м’ясоїдних тварин через укуси комарів, мошок, ґедзів, бліх та кліщів.  

Для того, аби до ваших домівок не проникли розповсюджувачі інфекції, варто встановити на вікна антимоскітні сітки, а при перебуванні на природі слід обов’язково застосовувати спеціальні препарати від комах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень