Хто «перевзується» перед виборами — покаже бюджетна сесія облради

У п'ятницю

Хто з депутатів обласної ради зрадить своїх виборців і вдягне «зелені» кеди, стане відомо під час «бюджетної» сесії. Матеріал під такою назвою опублікували на сайті «Рівне вечірнє».

Ні для кого вже не секрет, що перед прийдешніми виборами кожен «спритний і досвідчений» політик перебуває в пошуках нової політичної сили.

 

Найчастіше так роблять ті «досвідчені», які встигли себе дискредитувати у попередній партії або так нічого і не зробили для громадян, які їх обирали.

 

Очевидно, що не стала новою ця тенденція і для деяких «досвідчених» депутатів Рівненської обласної ради, йдеться у матеріалі «РВ».

Враховуючи поки що досить високий рейтинг президентської партії «Слуга народу», з’являється все більше охочих примазатись до цієї політсили. Показовим тут стало останнє сесійне засідання облради минулої п’ятниці.

Депутати, запрацювавшись, без обговорень підтримали заяву щодо прийняття Верховною Радою України в першому читанні законопроєкту про так званий ринок землі в Україні. Таких заяв у залі за каденцію було проголосовано не один десяток, а може, й більше сотні, не перша вона і стосовно небезпек відкриття ринку землі для іноземців.

«Особливими» для голови ОДА Віталія Коваля в цій заяві стали два рядки: «висловлюємо своє застереження Президенту України Володимиру Зеленському про недопустимість зради національних інтересів України» та «вимагаємо термінової відставки Кабінету Міністрів України на чолі з Олексієм Гончаруком».

Зрозумівши свою помилку та, очевидно, усвідомивши можливі наслідки для себе з боку Офісу президента, пан Віталій почав вимагати від депутатів повернутися до розгляду цього питання та змінити текст документа на більш зручний для своєї посади.

За підтримки голови обласної ради Олександра Данильчука, якого в кулуарах називають «патроном» нинішнього голови ОДА, депутати двічі голосували за повернення до повторного розгляду питання, але двічі безрезультатно – два рядки в зверненні так і залишилися.
 

Але найцікавіше в цій історії не те, хто підтримав звернення, а той факт, хто ж все-таки зголосився допомогти голові ОДА не отримати прочухана «зверху».

 

Як виявилось, охочих «перевзутися» на ходу в раді щонайменше 28 депутатів.

 

Цікаво, що в повному складі підтримали прохання голови ОДА депутати від, нібито, опозиційної до президента Радикальної партії Олега Ляшка та значна частина представників Блоку Петра Порошенка.

Так-так, саме того Петра Порошенка, який був головний конкурентом Зеленського під час виборів та який досі намагається представляти себе як головного опозиціонера країни. Та очевидно, що на місцях «опозиційність і принциповість» легко нівелюються викликами майбутніх виборів і бажанням знову стати депутатом, незважаючи ні на що.

До слова, проти повернення проголосували у повному представники фракцій ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина».

Про незручність прийнятої заяви для тандему нового керівництва області свідчить хоча б той факт, що станом на 3 грудня воно досі не опубліковано на сайті обласної ради в розділі «Рішення», натомість із розділу «Проєкти рішень» його швиденько прибрали ще 29 листопада.

Очевидно, що паперову версію документа ніхто так і не надіслав до президента та Кабінету Міністрів.

Та найбільш показовим у процесі депутатського «перевзування» стане друге пленарне засідання обласної ради цієї п’ятниці.

Саме під час нього ОДА планує проштовхнути своє бачення бюджету на 2020 рік.

 

Якщо бути більш точними, то те бачення, яке спустили «смотрящі» за областю.

 

Із тотальним недофінансуванням соціальних питань і виплат для бюджетників, зате із завищеними витратами на будівництво «своїх» об’єктів.

Не буде в цьому бюджеті враховано і думки депутатів та їхніх побажань щодо виділення коштів на розвиток округів, бо ж керівництво області краще знає, куди мають іти грошові потоки.

Але зробити це вдасться лише в одному випадку – якщо в обласній раді знайдеться щонайменше 34 депутати, охочих швиденько «перевзутися» та змінити свої партійні прапори у виборчий рік.

До речі, у разі неприйняття бюджету області на 2020 рік фінансування заробітних плат і будь-яких інших витрат не зупиняється і продовжуватиметься за принципом 1/12 коштів на місяць від суми видатків минулого року. Тому прикритися питаннями громади задля тиску на депутатів у керівництва області не вийде.

Що саме переможе під час засідання обласної ради - людська гідність депутатів чи тваринний інстинкт самозбереження, ми дізнаємося уже цієї п’ятниці. Так само як і поіменний список «досвідчених» депутатів, які зрадили інтереси громади.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень