Хто нині керівник у скандальній міськраді на Рівненщині: коментар юриста

Але навіть він не може дати чіткої відповіді

На фото ліворуч - Ірина Шумра, праворуч - Сергій Анощенко

Про неоднозначну ситуацію у владі Вараша сайт Радіо Трек писав у публікації На Рівненщині міський голова і секретар ради звинувачують одне одного у злочині Якщо коротко, то її суть у тому, що

міська рада у грудні голосувала за відставку міського голови Вараша Сергія Анощенка.

 

Але він каже, що його не позбавили повноважень, бо для цього не вистачило голосів і продовжує займати посаду.

 

Тим часом, секретар ради Ірина Шумра стверджує, що відставка - законна, хоча рішення про неї ніким не підписане, і керує містом нині вона. Також секретар виготовила дублікат печатки міськради, бо, пояснює, що оригінал не віддав Анощенко.

 

До того ж, і Анощенко, і Шумра звернулися з приводу цієї ситуації у поліцію. 

Щоб розібратися у цій ситуації, ми звернулися за коментарем до юриста. На питання, хто нині чинний керівник Вараша, керівник правових програм Рівненської обласної організації "Комітет виборців України", адвокат Микола Глотов відповідає так:

Питання складне і однозначно на нього відповісти не можна.

 

Адже, якщо відкрито кримінальне провадження, то правоохоронці повинні провести розслідування і в разі здобуття достатніх доказів вчинення кимось із посадових осіб злочину, передати матеріали до суду для вирішення питання про притягнення винної особи, чи винних осіб до кримінальної відповідальності.

Що стосується питання про печатку, то Микола Глотов пояснює:

Якщо є рішення про припинення повноважень - міський голова має право його оскаржити у суді. Але я такого рішення не бачив, тому коментувати це глибше не можу.

 

В той же час, якщо такого рішення немає, то депутати мають право з дотриманням визначених процедур ініціювати питання щодо припинення повноважень міського голови на сесії.

 

У будь-якому випадку, якщо стосовно цієї ситуації є суперечки, то при недосягненні компромісу чи якоїсь згоди обидві сторони конфлікту мають право звернутися за вирішенням спору до суду. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень