Хто зможе отримувати пенсію більш як 23 тисячі гривень у 2025 році

Максимальна пенсія залишиться незмінна у 2025 році

Уряд заморозив розмір мінімальної пенсійної виплати до 2027 року. Відповідно, у 2025-му це значення залишатиметься незмінне. Не очікується і зростання максимальної виплати.

Хто зможе отримувати максимальну пенсію у 2025 році

Нині максимальна пенсія в Україні становить 23 610 гривень. Таку виплату зможуть отримувати певні категорії пенсіонерів, розповів експерт Сергій Коробкін.

Нагадаємо! Максимальна пенсія прямо залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з 1 січня це 2361 гривні).

Хто з українців має право на максимальну пенсію:

  • науковці;
  • працівники місцевого самоврядування;
  • народні депутати;
  • державні службовці.

Потрібно розуміти, що максимальна пенсійна виплата – це значення, у якому взято до уваги основний розмір пенсії та всі надбавки. Винятком є доплата, що надається особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Зверніть увагу! Статистика ПФУ свідчить, що станом на 1 липня 2024 року пенсію більш як 10 тисяч отримували лише 12,5% від загальної кількості пенсіонерів (майже 1,3 мільйона осіб).

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень