Українцям підвищили пенсії на 4 000 гривень: хто отримає збільшені виплати

Деякі отримали значне підвищення завдяки індексації, але не всім пощастило

Деякі українці отримали значне підвищення пенсії завдяки індексації, але не всім пенсіонерам пощастило. Про те, кому суттєво перерахували виплати, читайте далі.

Хто отримав чималу надбавку до пенсії

З початку року пенсії суддів зросли на 4 037 гривень, що призвело до того, що середня пенсія суддів становить нині 103 874 гривні. Однак, для інших пенсіонерів такі суми недосяжні, оскільки максимальна пенсія в Україні обмежена на рівні 10 прожиткових мінімумів і зараз становить 23 610 гривень.

Втім, для суддів це обмеження не застосується, оскільки їхні пенсії розраховуються за відмінною формулою.

У звичайного українця коефіцієнт заміщення становить менш як 30%, тоді як для судді з 35-річним стажем цей показник складає цілих 80%.

Як зросли пенсії у решти українців?

Середня пенсія в Україні зросла з 5 300 до 5 700 гривень з початку року. Проте рівень виплат суттєво відрізняється залежно від регіону: у Києві пенсіонери отримують у середньому – 7 848 гривень, тоді як у Тернопільській області ця сума становить лише 4 399 гривень.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень