Мама іде в суд: «FLY KIDS» каже, що хлопчик з Рівного сам винен у своїй травмі (ФОТО)

Коментар для Радіо Трек готували понад добу

«FLY KIDS» прокоментував інцидент, який стався у розважальному центрі у Рівному 3-го грудня. Нагадаємо, тоді там серйозно травмувався 11-річний хлопчик. Через травму ноги йому провели хірургічне втручання і він 10 днів був у стаціонарі.

Про це ми писали тут: 

Операція і 10 днів стаціонару: У «Fly kids» у Рівному травмувався хлопчик (ФОТО 18+)

Версія події від «Fly kids» 

Реабілітація підлітка триває і досі, проте у «FLY KIDS» заявляють, що малий винен сам. Мовляв, він перебував на території атракціонів, які не відповідали його віку.

Аби подібного не повторювалося, «FLY KIDS» просить батьків перед відвідуванням читати правила закладу на їхньому сайті або на рецепції.

Мама хлопчика також скаржилася, що працівники не надали домедичної допомоги, та й взагалі аптечки у них не було. На це у «FLY KIDS» відповіли, що мають все необхідне, а допомогу потерпілому надавали поліцейські та працівники ДСНС, які того дня проводили для малечі заняття.

Мама хлопчика вважає, що саме на цій металевій перекладині він травмувався

Перевірка Радіо Трек

Радіо Трек у пресслужбі поліції цю інформацію спростували. Там кажуть, що поліцейські не були очевидцями події. Тож не рятували хлопчика і навіть його не торкалися.

Вперше про це чують і рятувальники. Керівник пресслужби ДСНС Рівненщини Дмитро Мельник особисто був присутнім того дня на тренінгу для дітей і повідомив таке:

- Коли ми прийшли проводити захід, цей хлопчик вже травмувався, лежав та чекав швидку. Швидка приїхала і надала йому допомогу.

 

Ми лише допомогли медикам знести дитину до швидкої.

Спростовують позицію «FLY KIDS» і в обласному центрі екстреної меддопомоги. Фельдшер, який прибув на виклик, каже, що кровотечу зупиняв військовий, який і супроводжував дітей. А рана навіть не була оброблена антисептиком.

Фельдшеру тоді військовий пояснив, що працівники не дали аптечки. Також він просив джгут чи турнікет.

 

Проте в обласному центрі екстреної меддопомоги зауважили, що швидка у «FLY KIDS» приїжджала вперше. Принаймні у цьому році. 

Радіо Трек ще 19 грудня, коли готувало матеріал, просило «FLY KIDS» надати коментар щодо ситуації і відео з камер спостереження, де видно, як хлопчик травмувався і хто ж йому надавав допомогу. На це у «FLY KIDS» відповіли, що такі дані можуть передати лише правоохоронцям, мовляв, на кадрах є інші діти, а за законом без дозволу батьків показувати їхні обличчя заборонено.

Не дали того дня й коментар.

 

Представниця закладу Вікторія, директор контролю якості, пояснила, що спочатку мають порадитися зі своїм юридичним відділом.

 

Відповідь ми отримали на електронну пошту лише 20 грудня о 15:53. 

Надалі обставини інциденту встановлюватиме суд, адже батьки хлопчика написали заяву до поліції.

Нижче подаємо вам без змін офіційну відповідь від «FLY KIDS», яка надійшла Радіо Трек на електронну пошту.

20 грудня 2022 р. Радіо Трек була опублікована стаття «Операція і 10 днів стаціонару: «У «FLY KIDS» у Рівному травмувався хлопчик (ФОТО 18+)»

Відповідно до правил користування атракціонами та публічної оферти, батьки або дорослий, що супроводжує дитину мають слідкувати за поведінкою та дотриманням правил безпеки. Кожен атракціон облаштовано відповідними табличками. При відвідуванні СРК кожен має можливість ознайомитися з встановленими офіційними ПРАВИЛАМИ ВІДВІДУВАННЯ ТА ПОВЕДІНКИ В СІМЕЙНОМУ РОЗВАЖАЛЬНОМУ КОМПЛЕКСІ «FLY KIDS», які розташовані в СРК та на офіційному сайті.

Звертаємо увагу:

- п. 2.3. У разі порушення правил використання Ігрових елементів (в тому числі порушення обмежень за віком, вагою, зростом, кількості користувачів Ігрових Елементів), зазначених у цих Правилах та / або інформаційних табличках, вся відповідальність за можливі наслідки та травми покладається на Дорослого і/або супроводжуючий Дитину/Дітей, який порушив або допустив порушення цих Правил.

- п. 6.9. У комплексі заборонено залишати без нагляду Немовлят і Дітей, віком до 14 (чотирнадцяти) років (хлопчику 11 (одинадцять) років).

- п. 6.17. СРК «FLY KIDS» не несе відповідальності за Дітей, які перебувають в Комплексі. Вся відповідальність за знаходження Дітей на території Комплексу лежить виключно на супроводжуючих або батьках. Адміністрація не несе відповідальності за нещасні випадки, що сталися внаслідок порушення Гостями цих Правил і загальноприйнятих заходів безпеки».

Під час перебування в СРК «FLY KIDS» хлопець розважався на ІГРОВОМУ ЕЛЕМЕНТІ «МАЛИЙ ЛАБІРИНТ», правила використання якого розташовані на вході та передбачають:

  • Вік: від 3 до 8 років
  • Зріст: не більше 120 см
  • Кількість осіб, що можуть одночасно використовувати атракціон: може перебувати не більше 20 (двадцяти) осіб.
  • Використовувати тільки в присутності Дорослих / Супроводжуючих.
  • Вказані правила були проігноровані Дорослими/Супроводжуючими які були з дитиною.

Додатково надаємо інформацію, що під час події, що трапилась хлопчик не брав участі в анімаційній чи розважальній програмі, а самостійно пересувався територією парку. Аніматори згідно з робочою інструкцією проводять анімаційні програми та не повинні спостерігати за діями дітей поза анімаційними програмами. Інструктор залу, згідно з робочою інструкцією слідкує за станом та справністю атракціонів та не має знаходитися постійно біля кожного атракціону. Жодних порушень з боку працівників не було.

Згідно з законодавством України батьки несуть відповідальність за стан та здоров’я своїх дітей. На жаль, недотримання правил безпеки та відсутність контролю з боку батьків стали причиною даного випадку»

Згідно з ч. 2 ст. 34 Господарського кодексу України  дискредитацією суб’єкта господарювання є поширення у будь-якій формі неправдивих, неточних або неповних відомостей, пов’язаних з особою чи діяльністю суб’єкта господарювання, які завдали або могли завдати шкоди діловій репутації суб’єкта господарювання.

Цією статтею була проведена дезінформація, тобто неправдива інформація, сфальсифікований контент, неправдиві чи сфальшовані зв’язки між певними подіями, що поширюються з наміром зашкодити, знищити репутацію особи чи організації  заради чиїхось інтересів.

Представники Радіо Трек при публікації статті діяли не добросовісно та не здійснили перевірку інформації. Під час інциденту батьки або супроводжуючи дитину дорослі були відсутні біля атракціону. Всі події зафіксовано на камери спостереження. Відділ контролю якості та дирекція неодноразово зв’язувалися з рідними хлопчика щодо стану дитини. В статті вказано: «Хлопчик зачепився за незахищену металеву конструкцію» металева конструкція захищена і це видно на фото, які опубліковані.

Допомогу надавали працівники комплексу разом з представниками ДСНС та поліцією, котрі в цей момент були на комплексі та проводили навчання для дітей.

 

 

Аптечки є і вони знаходяться на залі. Все що ми мали зробити по наданню першої медичної допомоги було зроблено із залученням фахівців.

Згідно зі ст. 94 Цивільного кодексу України юридична особа має право на недоторканність її ділової репутації, на таємницю кореспонденції, на інформацію та інші особисті немайнові права, які можуть їй належати.

У випадку виявлення у друкованих та інших засобах масової інформації, у тому числі у мережі Інтернет, інформації, що порушує честь, гідність та ділову репутацію, особа, права якої імовірно порушено, має право на відповідь або безпосередньо звернутися до особи, яка здійснила дане порушення, з вимогою про спростування такої інформації, а також до суду з відповідним позовом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень