Рубали сосни у ботанічному заказнику: на Сарненщині спіймали доморощених «лісозаготівельників» (ФОТО)

Зловмисники тепер каються, та все одно постануть перед судом

На Сарненщині судитимуть двох жителів с. Сновидовичі, підозрюваних у незаконній порубці лісу в заповіднику. Злочини зафіксували ще у жовтні.

За даними поліції, перше повідомлення до них надійшло 12 жовтня. Працівник лісової охорони заявив про самовільну порубку дерев у ботанічному заказнику «Залавський», який належить до об’єктів природно-заповідного фонду.

З’ясувалося, що іще 4-го жовтня 24-річний молодик для домашніх потреб вирішив заготовити лісопродукцію. У темну пору доби за допомогою бензопили він зрізав 4 сосни, розпиляв їх на колоди і гужовою підводою перевіз на територію господарства до родичів.

 

А вже за тиждень долучив до своєї протиправної діяльності 19-річного знайомого, із яким знову навідався у заказник. Разом здійснили чергову незаконну порубку сосни, доставивши лісопродукцію за місцем попереднього призначення.

Поліцейські під час огляду території домоволодіння жительки с. Сновидовичі виявили та вилучили незаконно зрізану деревину.

Розмір завданої шкоди становить понад 33 тис. грн, яку підозрювані наразі не відшкодували.

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом за ч. 3 ст. 246 КК України на розгляд суду.

Хоча обвинувачені щиро каються, однак їм може загрожувати як мінімум 25,5 тис. грн штрафу, а максимум — позбавлення волі на строк до 5 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень