Названо новий головний страх Путіна, який не дає йому спокійно спати (ФОТО/ВІДЕО)

Пекка Каліоніємі цей страх описав у «Супі з ватника»

Керівник незалежної міжнародної компанії Bellingcat Христо Грозєв переконаний, що зараз у Кремлі зароджується нове протистояння.

Це протистояння між російським диктатором Володимиром Путіним та власником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним: 

«20 тисяч головорізів Пригожина вважають, що їхній лідер кращий за Путіна».

Пригожин і Путін давно разом, але тепер "повар Путіна", як виглядає, сам готовий свого шефа схрумати

Ми ж пропонуємо вашій увазі останній допис фінського оглядача Пекка Каліоніємі (Pekka Kallioniemi), Пекка веде в Твіттері блог «Суп із ватника».

Цей випуск присвячений саме групі «Вагнера».

У сьогоднішньому #супі з ватника я познайомлю вас з групою Вагнера (Wagner Group) Євгена Пригожина. Писав на цю тему й раніше, але раз США визнали «вагнерівців» міжнародною злочинною організацією, ми маємо повторити деякі ключові моменти та дати певний апдейт.

«Вагнер» — російська воєнізована організація, яка складається з мережі найманців, і багато хто вважає її приватною армією Путіна.

Приватні військові компанії фактично незаконні в Росії, тому в основному група діє поза законом.

 

Попри свою незаконність, «Вагнер» навчає свій персонал на базі російського МО Молькіно.

 

Цей табір маскують під «дитячий табір відпочинку».

Журнал New Lines дійшов висновку, що серед членів «Вагнера» є вихідці з п'ятнадцяти різних країн, але більшість із них росіяни.

Група не має центральної ідеології, але багато її членів і лідерів пов’язані з різними неонацистськими рухами в Росії.

 

Наприклад, у лідера Вагнера Дмитра Уткіна на тілі витатуйовано кілька нацистських символів.

У складі Вагнера також воює неонацистське угруповання «Русич».

ПВК «Вагнер» використовували в багатьох конфліктах по всьому світу, але широковідомими вони стали саме під час війни на Донбасі в 2014-2015 роках.

Вагнерівці воювали на боці донбаських сепаратистів проти українців, що допомогло Путіну «перевести» військові дії на аутсорсинг.

Куди б не вирушав «Вагнер», слідом за ним йдуть військові злочини: війська Пригожина ґвалтували жінок у Малі, вбивали та катували мирних жителів в Україні та катували солдатів у Сирії.

У Росії ПВК «Вагнер» славляться тим, що наймає ув'язнених, а потім відправляє їх на забій в українські м'ясорубки типу Бахмута. Загальна кількість ув'язнених, найнятих «Вагнером» з російської пенітенціарної системи, становить близько 38 000. На початок січня 2023 року майже 30 000 з них були вбиті або поранені, зникли безвісти або взяті в полон.

Амністовано 106 осіб, або 0,28%.

Нещодавно офіційний російський телеканал показав інтерв’ю Михайла Попка, російського серійного вбивці, ґвалтівника та некрофіла, який хоче приєднатися до російської війни в Україні.

Він каже, що, ймовірно, зробить це «навесні», оскільки тоді буде значно тепліше.

У січні 2023 року Вагнер організував «похорони героя» – чоловіка, який у приступі алкогольного божевілля забив до смерті свою матір.

Також у Саратові цьому Денису Ковирзіну встановили пам’ятну дошку.

Але Росія не єдина країна, де вагнерівці проводять вербування – двоє високопоставлених військових з Центральноафриканської Республіки повідомили, що Вагнер наймає злочинців і в Африці та відправляє їх воювати за кордон.

Цих злочинців, багато з яких сиділи за тяжкі злочини, такі як зґвалтування та вбивства, називають «чорними росіянами». І зараз воюють на Сході України.

 

Відомо, що деякі з них скаржилися на відсутність виплат після кількох місяців боротьби.

До України «Вагнер» складався здебільшого з досвідчених колишніх військових, але після невдалої мобілізації в Росії та величезних втрат на полі бою, вони почали наймати всіх, хто бажав взяти в руки зброю (або просто втекти і померти) за гроші. Вони нібито наймали навіть канібалів і серійних убивць, багато з яких є носіями інфекційних захворювань, зокрема гепатиту та ВІЛ.

Таке «хворе гарматне м'ясо» позначається відповідними браслетами.

Попри те, що майже 80% «вагнерівців» гине в м’ясорубці, той факт, що для війни в Україні наймають вбивць і ґвалтівників, різко збільшує тут кількість воєнних злочинів.

Щомісячна зарплата бійця групи оцінюється в межах від 700 до 2100 доларів США. Але для засуджених є інший приз: проживеш 6 місяців у м’ясорубці — і можеш вийти на свободу: У січні 2023 року Пригожин відпустив невелику партію засуджених, сказавши їм «не ґвалтувати жінок», перебуваючи в Росії.

Ймовірно, це відео було зроблене для піару.

«Вагнер» рекламує себе і групу, створивши три фільми: «Турист» (2021), «Солнцепек» (2021) і «Лучшие в аду» (2022).

Я подивився перші два, тому ви можете цього не робити: вони обидва лайно. 

Пекка Каліоніємі

Ви можете підтримати Пекку Каліоніємі, відвідавши його сторінку, й залишивши там коменти та вподобайки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень