Храм на Млинівщині перейшов до ПЦУ. З поліцією, але без бійки

Днями там провели перше богослужіння українською

У Війницькій парафії, що на Млинівщині розмови про перехід до Української православної церкви Київського патріархату велися ще від 2014 року. Втім, наважилися парафіяни на остаточний перехід після важкої втрати. 15 лютого 2019 загинув парафіянин церкви, воїн-доброволець Руслан Кондратюк.


Цього літа прихильники Православної церкви України створили ініціативну групу у складі 15 осіб із сіл Війниця та Баболоки. Група провела опитування щодо подальшого функціонування Свято-Троїцької церкви.

Так, за результатами опитування 278 парафіян виступили за перехід під юрисдикцію ПЦУ, 45 – мали намір залишитися в УПЦ (у духовній єдності з Московським патріархатом) і ще 49 – не визначилися.

На зборах більшість ухвалила рішення про перехід до ПЦУ. Цю ініціативу підтримав благочинний протоієрей Володимир Левандовський та присутні священник Млинівського благочиння.

Документи про реєстрацію подали в Рівненську єпархію та відповідно у Рівненську обласну державну адміністрацію. І вже 23 жовтня 2019 року офіційно зареєстрували релігійну громаду Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) с. Війниця Млинівського району Рівненської області.

Однак, виникли проблеми щодо проведення Богослужінь. Ні священник Петро Крюков, настоятель храму УПЦ (у духовній єдності з Московським патріархатом), ні окремі хористи та парафіяни, які його підтримують не хотіли добровільно віддавати приміщення громаді ПЦУ.

Громада викликала поліцію. У село приїхав начальник слідчого відділення Тарас Гутюк для врегулювання ситуації.

І вже цього тижня у Свято-Троїцькому храмі с.Війниця Млинівського району Рівненської області проведено перше Богослужіння рідною українською мовою. Його провели благочинний протоієрей Володимир Левандовський, протоієрей Ігор Новосад, протоієрей Віталій Романюк та ієрей Іван Орел.

У першому Богослужінні взяли участь хористи сусідньої Свято-Покровської церкви с. Бокійма під керівництвом регента Тетяни Новосад.

 

За повідомленням Рівненської єпархії Української православної церкви (ПЦУ)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень