В ПЦУ пояснили значення чисел 13 і 666

Три шістки дійсно згадуються у книзі Одкровення святого апостола Іоана Богослова, утім його слова трактують неправильно

У Православній церкві України заявили, що немає причин остерігатися чисел, які заведено вважати небезпечними, адже вони не несуть у собі жодної магічної сили і насправді взагалі ніяк не впливають на життя. Про це повідомили у прес-службі ПЦУ.

Страх перед числом 666 часто пов’язують зі словами книги Одкровення святого апостола Іоана Богослова: «Тут мудрість. Хто має розуміння, нехай злічить число звіра, бо це число людське; число його 666». Але звернемо увагу, що цією комбінацією апостол вказав на ознаку антихриста-відступника, а не на саме число», - йдеться у повідомленні.

В ПЦУ зазначили, що одним із можливих способів пояснення цього числа є обрахування значення літер. Як в івриті, так і в грецькій та церковнослов’янській мовах, кожна буква алфавіту має числове значення. Перші дев’ять букв відповідають цифрам від 1 до 9, наступні дев’ять – десяткам, останні кілька букв – сотням. Число слова або імені – це просто сума числових значень його букв.

Користуючись таким способом, перші християни вирахували, що ім’я римського імператора Нерона, гонителя християн, має числове значення як 666. Це призвело до того, що після смерті Нерона очікувався його другий прихід як антихриста. Однак, говорячи про знак звіра, апостол Іоан Богослов, насамперед, застерігає нас від прийняття сутності того, що ним позначене. Тобто навчає остерігатися не чисел чи цифр, а темних помислів та нечистих справ, свідомо спрямованих проти Христового вчення, - пояснили в ПЦУ.

Крім того, у Православній церкві розвіяли міф і щодо числа 13.

Воно вважається «нещасливим», хоча насправді не містить в собі нічого негативного. Життя у вірності Богові сповнює душу радістю, незалежно від того, який сьогодні день: чи понеділок, чи «п’ятниця 13-го». Тож не варто вірити у випадкові збіги цифр і надавати цьому вагомого значення. Адже на нас впливають не знаки та випадкові комбінації, а наші вчинки та думки, - йдеться у повідомленні.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень