Тунелю на Пересопницькій не буде: мер Рівного прокоментував найактуальніші петиції (ВІДЕО)

Зокрема, про місця для вигулу собак, переїзд через Пересопницьку та фонтан на Лебединці

Для того, аби донести до рівнян свою думку щодо можливості втілення окремих ідей, міський голова Рівного Володимир Хомко створив власний відеоблог у якому прокоментував три найбільш актуальні звернення.

Петиція щодо створення спеціального майданчика для вигулу собак у районі парку «Хімік», що на Ювілейному

Міський голова готовий закласти бюджетні кошти на влаштування такого майданчику. Однак, спочатку необхідно зібрати усіх громадян і порадитись, де його краще облаштувати, аби він не заважав мешканцям міста, які не дуже люблять собак.

Крім того, Володимир Хомко зазначив, що якщо майданчик на Ювілейному містянам сподобається, подібні можуть з’явитися й в інших районах міста. Однак, фінансувати ці проекти, на думку мера, потрібно з громадського бюджету.

Облаштування тунелю (мосту) через залізничний переїзд на вул. Пересопницькій

Міський голова погодився, що з рухом транспорту на цій ділянці є проблеми, однак, він не бачить можливості створення на цьому місці тунелю:

Я не думаю, що там можна зробити тунель, знаючи, які комунікації проходять у районі переїзду. Напірний коллектор, який прокладений під землею, не дасть можливості зробити підземний прохід, але надземний можна. Такі розробки вже були. Єдина проблема – куди вивести цей перехід: до колишньої вул. Горького і потім на Соборну (одразу виникне проблема з виїздом на Соборну – треба встановлювати ще один світлофор, який призведе до заторів) або вивести аж до танку у районі Пивзаводу (але там також дуже складне перехрестя).

У зв’язку з цим, Хомко доручив своїм заступнику та помічнику розрахувати, який з варіантів буде доцільнішим:

Якщо вдасться віднайти оптимальне рішення – почнемо будувати такий надземний перехід, щоб розвантажити центральну частину міста.

Нагадаємо, на сайті міської ради петиція із вимогою облаштувати підземний або наземний перехід на залізничному переїзді у Рівному набрала необхідних 300 голосів для її розгляду.

Петиція щодо фонтану на Лебединці

Знаючи, що з якістю води у цій водоймі є проблеми, у районі «Лебединки» пробурили спеціальну свердловину з якої добувають чисту воду (не питної якості). За словами Хомка,  

фонтан, що там встановлений, не звичайний – він подаватиме у водойму саме чисту воду. Його витрати невеликі – приблизно 50 кубів води за добу, але це дасть можливість за 2-3 міс замінити воду у Лебединці.

Міський голова сподівається, що таким чином вдасться, якщо й не повністю вирішити проблему, то принаймні значно покращити екологічний стан водойми.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень