«Хлопчик» з банки згущеного молока допомагає ЗСУ найнеобхіднішим (фото)

Залучає волонтерів від Австралії до Аляски

Фото Ніни Ляшонок

Хто любить згущене молоко, той неодмінно згадає миле хлопча з етикетки. Його прототипом був реальний хлопчик, одесит Олександр Бабіч. Сьогодні це відомий історик та волонтер, в рисах обличчя якого схожість з малюком дуже далека.

Чоловік переконаний, що  досягнув у житті набагато більше, щоб залишитися на широкий загал відомим лише як фантик на залізній банці. Хоча й не заперечує, що додаткову хвилю популярності та далека історія все ж додала.

Мій дід будував Первомайський молочний консервний завод, там працював і мій батько. Коли проводився ребрендинг, дід попросив місцевого художника намалювати мій портрет. Портрет узгодили, так з’явилася всім відома етикетка, – розповідає Олександр Бабіч.

З часів Майдану Олександр допомагає захисникам української незалежності,  а з початком повномасштабного вторгнення його туристична агенція «Тудой-сюдой» перетворилася на волонтерський склад, одне з приміщень взагалі стало схожим на музей війни.

Олександр регулярно їздить на позиції до захисників, яким доставляє найнеобхідніше.

Смаколиків не просять – вистачає. Немає запитів по продуктах харчування. А от формений одяг - давайте. Особливо коли хтось отримав поранення, потрапив у госпіталь, і там на ньому весь одяг порізали, надаючи першу допомогу.

Така ж історія зі спорядженням, амуніцією, підсумками, РПСками (ремінно-плечові системи. - ред.), наплічниками, шоломами, розгрузками – це все залишається актуальним, – каже Олександр Бабіч.

А ще він гонить для бійців авто, потреба в яких на фронті величезна, особливо в гарячих точках. Географія фондів, з якими співпрацює – від Австралії до Аляски, з усього світу допомагають як українці, так і мешканці інших країн.

Олександр Бабіч допомагає ЗСУ. Джерело: Twitter Дениса Соколова

При цьому чоловік знаходить час на наукову роботу, веде боротьбу за повернення до історії Одеси втраченої української складової. Бо  переконаний, що після перемоги України з усього світу до нас їхатимуть люди, щоб подивитись на країну, яка знищила імперію зла.

Про все це Олександр Бабіч розказав у розлогому інтерв’ю Укрінформу.

До 24 лютого минулого року ми не думали, що одесити так відверто будуть ненавидіти росію. Я всім пояснюю, що ніякі «бандерівці» не били одеситів та не змушували їх змінювати свою точку зору.

Це сама росія своїми ракетами й вбивствами зробила все, щоб її ненавиділи. І Катерину знесли не міфічні бандерівці, її знесли російські ракети, – переконаний Олександр Бабіч

Він запевняє, що українізація Одеси триває. Можливо, не настільки швидко, якби всім  хотілося, але щодня зміни відбуваються.

Я не хотів би, щоб Одеса перетворилася на Івано-Франківськ або Львів. Я хочу, щоб Одеса була Одесою, Львів - Львовом, а Житомир залишався Житомиром. Тоді у нас буде цікава країна.

Я хочу бачити різну кухню, різну архітектуру, різних людей, чути різну мову. В Одесі нам потрібно відшукати гідне місце витісненій українській складовій, – каже Олександр Бабіч.

Джерело: «Укрінформ»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень