Горе-підприємець: СБУ затримали колаборанта, який працював з окупантами в Бучі, а потім пішов добровольцем (ФОТО/ВІДЕО)

Йому загрожує до 15 років ув'язнення

СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав рашистам під час окупації, а потім хотів «замаскувати» свої злочини, вступивши в добробат.

Зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів і допомагав виявляти та фізично знищувати учасників руху спротиву. Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу рф, після чого йому видали зброю, військову форму російського зразка та «інструкції» щодо подальших дій проти українських захисників, повідомила пресслужба СБУ 19 жовтня.

Зокрема, відомо, що перебуваючи на ворожому БТРі, бучанин спільно з окупантами увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців тероборони.

Після деокупації Бучі колаборант залишився у місті. Вступив до лав добробату, намагаючись таким чином приховати свої злочини, за даними СБУ.

- Надалі він планував відновити свої зв'язки з окупантами для передачі їм розвідданих. Проте СБУ своєчасно викрила зрадника.

 

У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації і продовжити репресії проти українців, – додали у відомстві.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за колабораційну діяльність. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує до 15 років ув’язнення.

СБУ офіційно не називає прізвища затриманого, але за даними журналіста Андрія Цаплієнка, ідеться про Андрія Кобця. До війни зрадник займався підприємницькою діяльністю, написав Цаплієнко в Тelegram.

«Мешканець Бучі, який кошмарив своїх сусідів. А потім, після звільнення Бучі, він вирішив сховатися та замаскувати свої злочини, вступивши в один з наших добробатів», – зазначив Цаплієнко.

Андрій Цаплієнко додав таке фото, але згодом свій допис видалив.

В інтернеті про Андрія Кобця з Бучі можна знайти інформацію, що він дійсно був підприємцем. Зокрема, працював у ресторанному бізнесі та надавав послуги мобільного харчування.

Також Андрій Кобець був спортсменом, у 2016 році він очолив громадську організацію «Олімпія».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень