Три стартапи на зиму, які допоможуть заробити на їжу (ФОТО)

Чим можна зайнятися взимку

Прийдешня зима може стати однією з найскладніших в історії України.

Українців попередили про можливі проблеми з опаленням та високі ціни на продукти. Та засмучуватися не варто, оскільки є щонайменше 3 варіанти, які допоможуть заробити взимку.

Виробництво буржуйок

Найпростіший і не витратний за фінансами спосіб заробити – це виробництво твердопаливних печей-«буржуйок».

Подібні печі стануть у пригоді в приватних будинках і пунктах обігріву. Попит на них цієї зими буде дуже великим, так що роботи для гарного зварювальника буде достатньо.

Окрім уміння проведення зварювальних робіт знадобиться нехитрий набір обладнання – зварювальний апарат, захисна маска, болгарка, набір електродів та молоток. Це все обійдеться у 5-7 тисяч гривень.

Продати «буржуйку» можна за 4-6 тисяч гривень, з яких приблизно половина підуть на сировину – метал та труби. Попит на ці вироби восени та навіть взимку буде високим.

Втім, знадобиться деякий час і витрати на те, щоб оформитися ПП-ФОП, аби працювати легально, але в будь-якому випадку «поріг входження» в організацію бізнесу з виробництва буржуйок де-факто мінімальний. Він може зрости, якщо ви вирішите створити цех з їх виробництва, в такому випадку будуть потрібні приміщення та транспорт.

Виробництво паливних пелет

Якщо ви не маєте навичок зварювальника і не маєте знайомих з такими вміннями, яких можна було б організувати в маленький виробничий цех, можна заробити на тих же буржуйках і твердопаливних котлах по-іншому.

Зрештою буржуйку продати можна лише один раз, а от паливо до нього, паливні пелети, можна продавати всю зиму.

Їх можна виготовляти практично з відходів — тирси, лушпиння соняшників та іншого. Все, що для цього буде потрібно — обладнання, приміщення, в якому його зберігати, транспорт, якщо клієнти не вивозитимуть ці брикети самі, і гроші.

Основа виробництва пелет — прес-гранулятор, який і формує з різної сировини ті самі паливні брикети-пелети. Саме його придбання буде головною інвестицією.

 

Ціна обладнання залежить від його продуктивності. Наприклад, прес продуктивністю 800 кг/год коштуватиме 460 000 гривень. Якщо ви хочете обладнання з меншою продуктивністю, його покупка коштуватиме дешевше.

Продавати отримані пелети можна від 4 000 гривень за тонну з соняшника і не менше ніж 10 000 при їх виробництві з тирси.

Пелетами можна топити газогенератори на автомобілях, використовувати на ТЕС, а також у побуті. Наприклад, як наповнювачі для туалетів свійських тварин. Тобто в перспективі заробляти на пелетах можна буде не лише в опалювальний період.

Гроші на вітамінах

Ще один традиційно сезонний та вигідний бізнес взимку – вирощування овочів.

Як і у випадку з виробництвом пелет, цей бізнес вимагатиме капіталовкладень у сотні тисяч гривень, а то й пару мільйонів. Наприклад, теплицю на 500 квадратних метрів можна купити за 400 000 гривень. Однак доходи будуть дуже пристойними.

Наприклад, з 1 квадратного метра теплиць можна взяти щонайменше 10-15 кг помідорів. Вартість помідорів становить не менше 60-70 гривень і зростатиме. За рік можна зняти не менше трьох урожаїв.

Інший спосіб — вирощування зелені, яка завжди потрібна в кафе, ресторанах, займає менше місця, а коштує ще дорожче.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень