У Рівному є хата-стрибунець

Незвичайна хата розташована по вулиці Шевченка, 119

— Це не звичайна хата, а хата-стрибунець, — розповідає завідувачка відділу музею, дослідниця історії рівненських вулиць Галина Данильчук. — Щоправда, за своє існування вона стрибнула лише один раз — до метра у висоту, але зі стінами, дахом і підвалом! Очевидцем цього був господар оселі Олександр Листопад.

За словами Галини Данильчук, трапилося це під час війни, коли фашисти бомбардували Рівне. Особливо дісталося залізничній станції, неподалік якої була розміщена ця хата.

Від бомбардувань сім’я рятувалась у льосі. Якось наліт застав Олександра з хлопцями не вдома, а поблизу. Залягли, щоб перечекати біду.

Підіймає голову — і бачить: його хата від вибухової хвилі «підстрибнула», та так, що під нею утворився чималий просвіток, а за якусь мить вона знову опустилася додолу.

На щастя, обійшлося без жертв, а заодно без серйозних ушкоджень для хати. 

Нині ця хата, якій понад 100 років, є експонатом обласного краєзнавчого музею.

Джерело: Голос України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень