Харчування у дитсадках Рівного здорожчає!?

Для батьків, можливо, – ні, або незначно

Скільки коштує харчування одного малюка в дитячому садку?

Як повідомила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, до цього часу у дитсадках норма витрат на триразове харчування дитини в ясельних групах складала 10 грн./день а в середній та старшій групах - 14 грн./день.

Зрозуміло, що на таку суму три рази в день прохарчувати дитину досить складно, тому не дивно, що ці норми вирішили збільшити.

Ми пропонуємо, це ще має затвердити міська рада, - каже Кульчинська, - збільшити норми витрат до 16-ти гривень для молодших груп, а для старших і середніх груп затвердити денні норми на рівні 20-ти грн. Це йдеться, нагадаю, про триразове харчування.

Чи означає це, що батькам тепер доведеться платити більше?... Однозначної відповіді Кульчинська не дала.

Справа в тому, що до сьогодні батьківська плата покривала 60% втират на дитяче харчування, а 40% брало на себе місто. Тепер, у зв'язку з підвищенням норми втират, ми одночасно пропонуємо зменшити батьківську частку в їх оплаті з 60-ти до 50-ти відсотків. Тобто, батьки та місто покриватимуть ці витрати у рівних пропорціях - 50/50. Але, повторюся, це все ще має затвердити сьогоднішня сесія.

До речі, за нашими даними, депутатам також запропонують звільнити батьків від оплати в дитячих садочках додаткових послуг з викладання дітям хореографії, англійської мови тощо.

Для цього Кульчинська пропонує затвердити 44 додаткові вакансії в дитсадках, одночасно повідомивши всіх батьків, що вони більше не повинні платити за будь-які додаткові гуртки, навчання тощо. Чи підтримає цю новацію депутатський корпус, ми дізнаємося незабаром. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень