Хакери викрадають акаунти українців, які використовує популярний сервіс: Хто в зоні найбільшого ризику

Вони імітують вебсайт

Хакери викрадають поштові аканти українців. Втім, захиститися від зловмисників можна: для цього варто увімкнути двофакторну автентифікацію, повідомляє Держспецзв'язку.

Зазначається: особливий інтерес для хакерів становлять одразу кілька категорій українців. Зокрема:

  • працівники державних органів;
  • військовослужбовці;
  • співробітники українських підприємств та організацій.

Зловмисники розповсюджують листи із вкладеннями у вигляді архівів, що містять HTML-файл. Відкривши файл, отримувач потрапляє на фішинговий сайт, вигляд якого імітує сторінку сервісу UKR.NET. Якщо ввести там свій логін та пароль, дані будуть надіслані зловмисникам, що призведе до компрометації акаунту", – йдеться у повідомленні.

Як не стати жертвою хакерів

Водночас зазначили фахівці, захиститись від зловмисників можна. Для цього варто, зокрема, увімкнути двофакторну автентифікацію (інструкція за посиланням). А крім того:

уникати використання громадських поштових послуг зі службових комп'ютерів;

налаштувати фільтр для перенаправлення копій вхідних листів на корпоративну пошту – для ретроспективного аналізу підозрілих листів.

Російські хакери атакували низку українських Telegram-каналів

Раніше ж російські хакери зламали сервіс автоматизації публікації постів FleepBot, який розроблений і належить компанії з РФ. Після цього в низці українських Telegram-каналів, які використовують цей сервіс для публікації контенту, було зафіксовано поширення повідомлень провокативного характеру.

Також російські спецслужби та шахраї створюють фейкові чат-боти від імені офіційних українських інститутів, щоб поширювати дезінформацію чи викрадати дані українців у Telegram. Цю технологію також використовують для підриву довіри до офіційних каналів комунікації.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень