ХАЕС готується до добудови двох енергоблоків. Президент видав важливий Указ

Підготовчі роботи уже розпочалися

На Хмельницькій АЕС таки добудують 3-й та 4-й енергоблоки.

Після візиту на ХАЕС, президент Володимир Зеленський доручив за два місяці винести на голосування до Верховної Ради законопроєкт про розміщення, проєктування та будівництво двох енергоблоків ХАЕС.

Гендиректор ХАЕС Андрій Козюра та президент Володимир Зеленський

За словами гендиректора промислового гіганта Андрія Козюри обговорення відбулося на початку вересня, а відповідний Указ Зеленського уже оприлюднено:

Вчора опублікували Указ президента в якому доручено Кабінету міністрів України виконати заходи з метою забезпечення сталого розвитку ядерної енергетики, подолання кризового стану з розрахунків за відпущену електричну енергію, а також подальшого розвитку ядерної енергетики України.

Андрій Козюра

Андрій Козюра підкреслив, що зведення нових енергоблоків – це створення тисяч нових робочих місць, а також значний крок до енергонезалежності України.

До слова напередодні на ХАЕС, в рамках підготовчого періоду будівництва енергоблоків №3,4, почала працювати робоча група, до складу якої увійшли фахівці «Атомпроектінжиніринг», «Атоменергомаш», НАЕК «Енергоатом», «Атомприлад», «КІЕП» та «Юженергобуд».

Члени групи уже відвідали будівельний майданчик недобудованих енергоблоків. Вони оглядають будівельні конструкції та споруд енергоблоків, об’єкти будівельної бази, обладнання на складах та опрацьовують питання щодо підготовчого періоду.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень