Президент відвідав ХАЕС. Що сказав Володимир Зеленський про добудову двох енергоблоків

Крім того, він оглянув електростанцію та зустрівся з колективом підприємства

Напередодні з робочою поїздкою президент України відвідав Хмельницьку АЕС.

Петро Котін, т.в.о. президента Енергоатому доповів Володимиру Зеленському про поточний фінансовий та технічний стан атомної галузі та перспективи її розвитку. Зокрема, йшлося про подальшу диверсифікацію джерел постачання ядерного палива для українських АЕС та плани добудови енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС.

Президент підкреслив, що атомна енергетика є головною енергогенерувальною галуззю України.  Володимир Зеленський висловив впевненість у подальшому розвитку атомної енергетики України, й пообіцяв: найближчими днями буде проведено нараду за участі очільника Енергоатому Петра Котіна, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, т.в.о. міністра енергетики Ольги Буславець та фахівців-атомників.

Говорячи про перспективи добудови енергоблоків Хмельницької АЕС, він підкреслив:

Зараз на ХАЕС працює 5 тисяч робітників – це важливо. Якщо запустимо третій і четвертий блоки – впродовж будівництва і запуску ще буде в цілому по країні плюс 100 тисяч робочих місць. Мені здається, що це і є завдання, з яким державі треба розібратися, - зауважив президент.

За результатами наради на ХАЕС Глава держави поставив завдання розробити Стратегію розвитку атомної енергетики України з конкретними термінами виконання.

Також Президент доручить Кабінету Міністрів забезпечити фінансування будівництва третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, розв'язувати питання заборгованості перед Енергоатомом та вивести Компанію на вищий рівень підпорядкування державного управління.

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень