Грибок із Чорнобиля може допомогти людству колонізувати Марс (ФОТО)

Усе завдяки його здатності вбирати сонячне випромінення

Однією з головних перепон на шляху до колонізації інших планет є згубний вплив сонячної радіації. На Землі від неї нас захищає активне магнітне поле нашої планети та озоновий шар атмосфери.

Однак, на Марсі ці засоби захисту відсутні. 

Результати нового дослідження, опублікованого 17-го липня на ресурсі "BioRxiv", вказують на те, що ефективним засобом у боротьбі з сонячним випроміненням може стати грибок Cladosporium sphaerospermum, який росте у системах охолодження ЧАЕС. 

У рамках дослідження проведеного на борту МКС (Міжнародна космічна станція), вчені виявили, що шар грибка товщиною лише 2 міліметри поглинув 2% космічного випромінення, яке потрапило на нього протягом перебування у космосі.

Підрахунки показали, що захисний шар у 21 сантиметр дасть майбутнім колонізаторам достатній захист для безпечного проживання на поверхні планети. 

«Такий біозахист мав би багато переваг, бо для того, щоб виростити захисний щит, потрібно усього декілька грамів грибка. Він сам буде рости та відновлюватися.


Якщо, скажімо через потужний спалах на Сонці, частинка біозахисту загине, з часом грибок зможе сам себе повністю відновити», - заначив один з авторів дослідження Ніл Авереш (Nils Averesch).

Варто зазначити, що відправка людей на Марс вже не є чимось малоймовірним, перша така місія може відбутися вже у 2030-х.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень