Де в Україні знімали серіал «Чорнобиль»?

Також зйомки тривали в Литві

Сьогодні, 3 червня, американський телеканал HBO покаже фінальну, п'яту серію міні-серіалу «Чорнобиль». Серіал викликав величезний інтерес у всьому світі. Ще до завершення показу він очолив рейтинг найпопулярніших телесеріалів в історії!

Більшість акторів зіграла реальних персонажів. Втім, є й вигадані. Роль Валерія Легасова, члена урядової комісії з ліквідації катастрофи в Чорнобилі, заступника директора Інституту атомної енергії ім. Курчатова виконав британський актор Джаред Гарріс, відомий за серіалами «Корона», «Грань» та «Божевільні». Він же зіграв професора Моріарті в фільмі Гая Річі «Шерлок Голмс: Гра тіней».

Шведський актор Стеллан Скарсгард виконав роль Бориса Щербини, заступника голови Ради міністрів СРСР, главу урядової комісії з ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. Скарсгард - один з найвідоміших скандинавських акторів у світі. Зіграв у величезній кількості фільмів і серіалів. Найбільшою популярністю з них користувалися «Розумник Вілл Гантінг», «Ронін», «Пірати Карибського моря», «Тор», «Месники», «Мамма Міа!».

Головні герої серіалу "Чорнобиль"

А от британська актриса Емілі Вотсон зіграла вигаданого персонажа - Уляну Хомюк, вчену з Інституту ядерної енергетики Академії наук Білоруської РСР.

Частина зйомок серіалу проходила в Україні. На цьому наполіг режисер, хоча це було вигідно HBO, оскільки в нашій країні не діють фінансові пільги для іноземних кінематографістів, які є в Литві.

Організацією зйомок займалася українська компанія Radioaktive. Частину епізодів знімали на вулиці Богдана Хмельницького, а також у кварталах від Пушкінської до Володимирської. Це було в червні торік. Тоді спеціально перекривали рух і пускали виключно громадський транспорт і машини, які можна було побачити на київських вулицях в кінці 80-х.

Крім того, міняли вивіски, прибирали рекламу, розвішували радянські агітаційні плакати, ставили газетні кіоски з газетами, які виходили в СРСР. Будівлю «Укрінформу» перетворили в Музичну школу № 132.

Невеликий епізод, який увійшов у третю серію, знімали на Подолі недалеко від кінотеатру «Жовтень». Це були кадри евакуації киян.  Масовка вся була українська - кияни і жителі передмість.

Потрапили в серіал й інші київські будівлі, зокрема Інститут гідробіології, Київська держадміністрація, приміщення вищих навчальних закладів - НАУ і КПІ. Уважний глядач побачить Хрещати, а також Прип'ять і Київське море.

А ось саму Чорнобильську АЕС вирішено було не знімати. Натурні зйомки велися на Ігналінській АЕС в Литві. Крім того, використовувалася комп'ютерна модель, створена київською студією Postmodern digital в 2013 році для зйомок серіалу «Метелики».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень