«Гроші забере прокурор», — 90-річний дідусь у Дубні викрив афериста (ФОТО/ВІДЕО)

У дідуся забрали заощадження

Оперативники Рівненщини викрили афериста, який обкрадав громадян за схемою «ваш родич у лікарні». Близько 18 години 9 січня на стаціонарний телефон 90-річного жителя Дубна зателефонував невідомий чоловік. Представившись лікарем, він повідомив, що дочка потрапила у ДТП і в неї складні переломи ніг. Для лікування жінки потрібна термінова операція, а отже – значна сума коштів.

- Я — лікар, треба написати заяву на ім'я керівника львівської лікарні. Потім винуватець ДТП віддасть вам кошти, — таку історію у слухавку почув 90-річний Леонтій Дуб.

Невідомий почав вимагати гроші на операцію доньки, мовляв, та потрапила у ДТП.

- Вісім тисяч доларів просив. Я кажу, таких грошей немає. Ну то які є, пошукайте, я почекаю, а забере прокурор, — пригадує дідусь.

Поки пенсіонер збирав заощадження, аферист уже був біля оселі. Зателефонував і сказав, що за грошима прийшов представник прокуратури. І він уже на порозі.

Леонтій Олексійович впустив молодика в помешкання. Однак гроші — 44 тисячі гривень та 400 євро — сховав на столі під ялинкою.

 

Зрозумівши, що то шахрай, дідусь сказав, що сам відвезе гроші у лікарню. 

Тоді зловмисник штовхнув старенького, знайшов гроші і втік.

Ошуканий не розгубився, а зателефонував у поліцію. Тоді доньці Ользі, яка наглядає за батьком. Вона каже, Леонтій спочатку повірив аферисту, бо той хитро змусив повірити у трагедію.

- Ще в трубці йому дали почути: «Тато, мені погано!». Він ще ніби почув мій голос і розгубився, хоча при здоровому глузді.

 

Хоча міг мені подзвонити, вранці бачилися. Оце так на нього психологічно тиснули!, — додала донька Ольга Мацюк.

30-річний рівнянин спробував виїхати з райцентру. Втім, далеко втекти не встиг: піймали на виїзді з міста. Чоловік хотів виїхати з Дубна на таксі.

У нього криміналісти вилучили 31541 тисячу гривень та 400 євро.

 

Молодик уже 10 разів притягувався до відповідальності за дрібні крадіжки. За спробу обікрасти пенсіонера шахраю загрожує до 6 років тюрми. 

Наразі молодик перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські перевіряють його також на причетність до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень