Гроші з повітря: ТОП-7 професій у соцмережах, які приносять великий дохід

Яка зарплата і вимоги

Нові інтернет-професії з'являються кожні кілька місяців. Деякі з них вимагають певних навичок і знань, наприклад, графічного і моушн-дизайну або 3D-моделювання. Інші досить легко освоїти з нуля.

Які вимоги існують у нових спеціальностей, скільки заробляють і де навчаються такі фахівці, інформує Ukr.Media.

Найновіші і перспективні напрямки наразі — це сторісмейкер, фахівець з мемів, рекламний менеджер блогера, менеджер комерційного акаунта, розробник AR-масок, візуальний асистент і «біолог» із Clubhouse.

Нові онлайн-професії, пов'язані з соцмережами

Сторісмейкер

Хоча інструмент «сторіс» з'явився у 2016 році, сторісмейкери стали популярні відносно недавно. Річ у тім, що користувачі не відразу розсмакували нову «фішку», зате зараз вона стала основним каналом спілкування з аудиторією. Конкуренція за увагу глядача в сторіс висока, тому і контент необхідний якісний і захоплюючий. Тут-то на допомогу блогерам, експертам і комерції і приходять сторісмейкери.

Скільки отримує: від 3700 гривень на місяць від одного клієнта.

Фахівець із мемів (пікчер)

Людину, яка створює смішні картинки для соцмереж, також називають пікчером. Ця творча професія вимагає від своїх представників знання графічних редакторів, ерудованості, креативу і, звичайно, почуття гумору.

Скільки отримує: від 4 до 11 тисяч гривень на місяць з одного клієнта, і йому навіть не потрібно спеціальну освіту.

Розробник AR-масок

Маски — інструмент, що дозволяє швидко і безкоштовно просуватися в інстаграмі. Єдиною категорією витрат для такого методу стануть послуги розробника, який повинен добре орієнтуватися в сервісі SparkAR і знати основи 3D-моделювання.

Скільки отримує: від 3700 гривень за одну просту маску.

Візуальний асистент

Такий фахівець продумує клієнту концепцію стрічки, формулює технічне завдання для фотосесії, а потім працює з готовими знімками для того, щоб вони гармонійно поєднувалися після публікації. Навчитися професії можна у топ-фахівців із візуалу в інстаграмі.

Скільки отримує: від 3700 гривень на місяць від одного клієнта.

Менеджер комерційного акаунта

Вести профіль бізнесу в соціальних мережах — комплексне і відповідальне завдання. Такому фахівцеві довіряють всі — від постів і сторіс до відповідей на питання в директ і коментарях. Зрештою, від нього залежить той образ і репутація, яку бренд завоює в очах аудиторії.

Скільки отримує: від 11300 гривень.

Рекламний менеджер блогера

В обов'язки такого фахівця входить покупка реклами для просування блогу клієнта, а також її продаж для його монетизації, відповідно. Щоб якісно справлятися з такими функціями, треба володіти хорошими навичками комунікації. Також бажано вміти аналізувати дані, адже для ефективного просування важливо працювати зі статистикою профілю.

Скільки платять: від 3700 гривень на місяць з одного клієнта

«Біолог» із Clubhouse

Унікальний додаток, що з'явився в AppStore у 2021 році, наробив багато шуму. Люди побачили в ньому відмінний метод просування і пошуку клієнтів. Зрештою, на ринку швидко з'явилися фахівці, які смішно називають себе «біологами» і в послуги яких входить заповнення розділу «біо» в Clubhouse.

Їх можна порівняти з копірайтерами, які кілька років тому заповнювали в інстаграмі шапки профілів. Тільки ось таких «біологів» ніхто не сприйняв серйозно, та й популярність самого додатка швидко пішла на спад, тому, ймовірно, професія не проіснує довго.

Якщо ви любите ризикувати, а не йти протоптаною доріжкою, то професії на кшталт «біолога» вам підійдуть.

 

Але ось людям, які тільки роблять перші кроки у фрілансі, все-таки рекомендується починати з простіших, поширених професій, за якими вже розроблені навчальні програми і ясні перспективи.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень