Миттєві виплати від держави: гроші українцям видаватимуть прямо на вокзалах

Днями в Україні запрацював ще один урядовий проєкт

Українці, які втекли із зон бойових дій, можуть прямо в поїзді оформити заяву на проживання, а на вокзалі - отримати гроші та відразу вселитися у житло. Це спільний проєкт Офісу Президента, Мінцифри, Мінсоцполітики, Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці та Укрпошти.

Як діятиме ця схема?

УЗ передає дані зі своїх евакуаційних рейсів колегам з «Укрпошти». Ті, своєю чергою, інформують пункти видачі готівки на вокзалі.

Першим до проєкту долучиться вокзал Львова, потім уряд сподівається розширити перелік.

Відомості про виплати грошової допомоги співробітники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних поїздів. Причому рахуються як дорослі, так і діти.

Відзначимо, що програма розрахована на тих, хто наражає своє життя на небезпеку щодня, але не наважується виїхати, думаючи, що нікому тут не потрібен. І йдеться насамперед про жителів Донбасу.

— Ми не словами, а справами підтверджуємо, що [ці люди - ред.] «потрібні» - люди відразу отримують «живі, підйомні гроші». До того ж в поїзді подаються заявки на розміщення, а після прибуття - чекають представники місцевої влади з транспортом, щоб відразу відвезти на поселення, - розповів Олександр Перцовський, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці.

Нагадаємо, що людям, які евакуювалися з районів проведення бойових дій, держава надає одноразову допомогу в розмірі 3 000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю, і 2 000 грн - на осіб, яким виповнилося 18 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень