Громадянин Німеччини приїхав у Рівне за псом Енштейном: як рятують тварин від війни (ФОТО/ВІДЕО)

Сюди евакуюють і шукають нову домівку

Українські військові передали чимало чотирилапих рівненським волонтерам. Приміром, у Здолбунові діє притулок, заснований німецькими донорами. Тут безпритульних тварин, особливо скалічених, відправляють до Євросоюзу.

Найвідоміша «біженка» - дівчинка породи малінуа, на ім'я Чилі. У своїй родині її залишив кінолог Сергій Пирогов. Вона допомагає лікувати поранених –  час від часу працює терапевтом у госпіталі. Рік тому її пораненою вивезли з Бахмута. Нового господаря так і не знайшли через складний характер.

- У неї дуже сильні робочі якості. Гарно працює на захист. Тому вирішили залишити для себе, забрати в сім’ю, бо така собака може бути небезпечною для звичайного утримання, - розповів кінолог Сергій Пирогов.

Скалічених тварин важче прилаштувати. Таким шукають дім за кордоном. У притулку у Здолбунові є волонтери з Німеччини. З початку війни вони прилаштували майже 40 тварин.  

Поїхали тварини без лапок, або з іншими вадами – наприклад, слуху та зору, - каже керівниця притулку «Надія на дім» Юлія Кухар.

Перед поїздкою тварин лікують, проводять всі щеплення та оформляють ветеринарні документи.

За псом Енштейном з-під Херсону німець Яша приїхав особисто. Тут провів два тижні, поки дикуватий пес признав нового господаря. У черзі на виїзд кішка Тріша, якій ампутували задню лапку.  

- Для неї в Німеччині наш донор і волонтер Ясмін знайшла сім’ю. Для неї готуємо документи, скоро зможе поїхати в свою родину, - показує кішку Юлія.  

Українські військові постійно вивозять тварин з лінії фронту. І таке гуманне ставлення до чотирилапих покращує імідж України серед зоозахисних організацій Європи. Останні стали більше допомагати ЗСУ, констатує співзасновниця притулку Вікторія, яка останні 10 років мешкає в Німеччині.   

Зоозахисники з Німеччини охоче допомагають ЗСУ, бо бачать, як військові рятують тварин. Це для них велике переконання, що варто допомогти військовим, які ще врятують тварин, - каже зооволонтерка Вікторія Левинська.

Особливо багато тварин у німецький притулок евакуювали після підтоплення Херсонщини. Майже всі знайшли дім — залишилися лише пес Серж і його подружка Білка.

ДЖЕРЕЛО: «Ми — Україна» 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень